Oftedal kriget Norge til VM-seier over Serbia

Stine Bredal Oftedal under VM-kampen i håndball mellom Norge og Serbia tirsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stine Bredal Oftedal kolliderte med Serbias murvegg, men kom tilbake og vant 28-25. Dermed er Norge på vei mot hovedrunden i håndball-VM.

– Jeg synes vi spilte en meget god kamp. Serbia ga seg aldri, og vi måtte jobbe hardt, sa Oftedal i intervjusonen etter kampen.

Hun og Norge hadde da akkurat sikret sin tredje strake seier i VM da de vant 28-25 over Serbia. Men de måtte slite for poengene.

Norge slet og slet i angrep i nesten 20 minutter. Uttellingsprosenten var helt nede i 45 prosent, og da blir det trøbbel mot en så god motstander som Serbia. De norske skuddene bedret seg inn mot pause. Det var nok til å snu 9-11 til 13-12 ved halvtid.

– Vi var forberedt på at det kunne bli som det ble. De er et veldig velspillende og disiplinert angrepslag med veldig sterke linjespillere. Offensivt var det litt som mot Slovenia i førsteomgangen. Vi fomler litt og er litt upresise, men etter hvert utover i annenomgang får vi grep om det, sa landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV 3.

Oftedal fikk en brutal smell i 1.-omgangen. Hun kom i full fart og ble klemt mellom to serbiske spillere. Den ene var dessverre banens største, Dragana Cvijic, på nær 90 kilo fordelt på 183 centimeter.

Det sa pang før den norske kapteinen ble liggende på gulvet en liten stund. Hun kom seg opp etter hvert. Like etter var det keeper Silje Solbergs tur til å gå ned for telling. Hun fikk et skudd i ansiktet.

Tar alt?

Norge jobbet hardt og gikk opp i en firemålsledelse i løpet av de ti første minuttene av 2.-omgangen. Det var også rykket som avgjorde kampen.

Solberg er i kjempeform, og keeperen reddet mange viktige skudd også denne tirsdagskvelden i Japan.

– Silje er en av de aller beste i internasjonal kvinnehåndball. Vi er glad for at vi har henne, sa Hergeirsson.

Veteranen Camilla Herrem tok de fleste sjansene når de kom.

Lagkaptein Oftedal var som vanlig involvert i svært mye av det angrepsspillet. Hun er og blir motoren i det norske laget som har flere sentrale navn ute med skader.

Emilie Hegh Arntzen vokse stadig utover i kampen og scoret sju ganger, flere viktige mål.