Nordlie klar for LSK: – Det er gambling for meg

Se video: Nordlie møtte pressen tirsdag.

Mandag fikk Jörgen Lennartsson sparken fra trenerjobben i LSK. Svensken, som tok over trenerjobben i Lillestrøm sommeren 2018, vant ikke en eneste kamp etter 25. august.

Kun timer etter trenersparkingen startet ryktene om Nordlie å svirre. Tirsdag formiddag ble han presentert som klubbens nye trener på en pressekonferanse.

– Det skjer fort i fotball. Jeg våknet med 120 ubesvarte anrop i går, og det var før LSK tok kontakt med meg, sier Nordlie på pressekonferansen.

– Kjenner Start godt

Årets eliteserie endte med at de kanarigule må spille kvalifiseringskamp mot Start om fornyet plass i den øverste divisjonen.

– Jeg føler jeg har erfaring på godt og vondt i disse situasjonene. Jeg kjenner Start og LSK veldig godt, sier Nordlie.

Nordlie har sagt opp som trener for Skeid, for å lede laget i disse to kampene.

– Det er gambling for meg. Jeg må terminere kontrakten i Skeid for at det ikke skal bli noen kompensasjon til dem. Jeg tenker at jeg skal gjøre såpass godt arbeid at de vil ha meg videre. Det er ingen opsjon om hva som skjer videre, sier han.

Andre periode

Dette blir Nordlies andre periode i Lillestrøm. Nordlie ledet romerikslaget fra 2006 til 2008, og førte LSK til cupgull i 2007. Året etter trakk han seg etter en svak start på sesongen.

– Når moderklubben spør, og jeg vil tilbake, så er det fordi jeg bryr meg om klubben i mitt hjerte og har revansjelyst, sier han.

Styreleder i LSK Morten Kokkim er glad for å ha Nordlie på plass.

– Vi er glad for at Tom vil lede i de to kampene. Han er den som best kjenner laget, bortsett fra de som jobber i klubben, sier Kokkim.

Kvalifiseringskamper har så langt ikke vært Nordlies styrke. Han har vært i kvalifisering til Eliteserien med Sandefjord, Vålerenga og Fredrikstad, men har fortsatt til gode å gå seirende ut.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden