Supertalentet Evjen med prisdobbel – årets spiller i Eliteserien

<p>Bodø/Glimts Håkon Evjen vant prisen for årets unge spiller og årets spiller i Eliteserien under Fotballfesten 2019 på Ullevaal stadion mandag kveld.</p><p></p>
Bodø/Glimts Håkon Evjen vant prisen for årets unge spiller og årets spiller i Eliteserien under Fotballfesten 2019 på Ullevaal stadion mandag kveld. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Håkon Evjen (19) fortsetter å fylle opp premieskapet før overgangen til AZ. Mandag ble Bodø/Glimt-vingen kåret til årets spiller og unge spiller i Eliteserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Evjen har hatt en supersesong for gultrøyene fra Bodø. Med 13 scoringer, fire målgivende pasninger og glitrende spill bidro han sterkt til at Glimt endte på sølvplass i Eliteserien.

Han hadde skarp konkurranse fra Moldes Magnus Wolff Eikrem og ligaens toppscorer Torgeir Børven (Odd) om prisen som årets spiller, men vant like fullt.

Tidligere på gallaen Fotballfesten 2019 hadde han vunnet prisen for årets spiller i konkurranse med lagkameratene Patrick Berg og Fredrik Bjørkan.

Spitse-heder

Vålerengas Sherida Spitse vant prisen som årets spiller i Toppserien. 29-åringen, som var med å vinne EM-gull for Nederland i 2017 og VM-sølv i år, kom til Vålerenga før 2018-sesongen. I mai i år forlenget hun kontrakten ut 2021.

– Jeg trives veldig godt i Norge og Vålerenga, og det gjør også min kone og sønn. Vi ønsker å utvide familien vår en dag, og jeg kan ikke skjule det når andre klubber er interesserte, sa Spitse til Vålerengas nettsted da hun signerte ny kontrakt i mai.

Spitse har spilt 175 landskamper for Nederland og var tidligere kaptein for de oransje. Hun har også spilt for LSK Kvinner, Twente og Heerenveen.

En rekke priser i norsk toppfotball deles mandag ut under gallaen Fotballfesten. Tidligere på kvelden ble Julie Blakstad (Fart) kåret til årets unge spiller i Eliteserien.

Også toppscorerne Børven og Kennya Cordner (Sandviken) ble hedret under gallaen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden