Lennartsson fikk sparken i LSK

Jörgen Lennartsson får sparken som trener i Lillestrøm. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Jörgen Lennartsson får sparken som trener i Lillestrøm. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Jörgen Lennartsson får sparken i LSK med umiddelbar virkning, før laget skal i kvalifisering om fortsatt eliteseriespill mot Start. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder Lillestrøm på sin nettside.

Dermed er det uklart hvem som leder laget i den kommende kvalifiseringsrunden.

– Både interne og eksterne trenerkrefter er aktuelle som trener på kort sikt. Vi vil informere om hvem som leder laget mot Start når det er avklart, skriver klubben i en pressemelding.

Lennartsson, som tok over trenerjobben i Lillestrøm sommeren 2018, har ikke vunnet en eneste kamp siden 25. august og må forlate Åråsen etter at laget havnet på 14.-plass denne sesongen.

– Jeg vil takke alle spillere og hele støtteapparatet for et veldig godt samarbeid under hele min periode. Lillestrøm SK kommer for alltid til å være i mitt hjerte og jeg kommer så klart på besøk på Åråsen i framtiden. Med stort håp om vellykket kvalifisering mot Start, uttaler Lennartsson.

LSK skal spille kvalifiseringsfinale mot Start 7. og 11. desember for å sikre seg fortsatt spill i Eliteserien i 2020.

Disse kampene går nå altså uten Lennartsson ved roret.

Tidligere LSK-trener Tom Nordlie kan være aktuell som erstatter, ifølge Romerikes B lad. Han har reddet flere eliteserielag fra nedrykk før, men maktet ikke å hindre sin nåværende klubb Skeid fra å rykke ned fra 1. divisjon.

Dersom Lillestrøm vil ha Nordlie klar til å lede laget i kvalifiseringskampene mot Start, må de komme til en enighet med Skeid.

Lennartsson tok over etter at Arne Erlandsen fikk sparken midt i fjorårssesongen og ledet laget til sikker plass, men i årets sesong har det gått langt dårligere. I Lennartssons 44 seriekamper med LSK har laget bare vunnet 11 kamper totalt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden