Varsler grundig evaluering etter TIL-nedrykk

Tromsø fikk med seg ett poeng mot Stabæk søndag. Det var ikke nok til å beholde plassen i Eliteserien.
Tromsø fikk med seg ett poeng mot Stabæk søndag. Det var ikke nok til å beholde plassen i Eliteserien. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Søndag rykket Tromsø ned fra Eliteserien. – Norsk fotball blir litt fattigere uten Tromsø på tabellen i Eliteserien, sier klubbens sportssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tromsø må ta den tunge veien ned i 1. divisjon etter at det kun ble 1–1 hjemme mot Stabæk siste serierunde søndag. Sarpsborg, Mjøndalen, Lillestrøm og TIL stoppet på 30 poeng, men målforskjellen sendte «Gutan» ned en divisjon.

Nå varsler klubbens sportssjef, Svein Morten Johansen, en grundig evaluering for å få klubben opp i Eliteserien på første forsøk.

– Norsk fotball blir litt fattigere

– Det betyr at vi må gå gjennom alt vi har gjort, vi må gå gjennom alle rollene og de vi har på de ulike plassene, meg selv inkludert, sa han til Eurosport etter at nedrykket var klart.

– Tromsø som klubb, og som by, hører hjemme i Eliteserien. Jeg tror norsk fotball blir litt fattigere uten Tromsø på tabellen i Eliteserien. Så vi har en plan om at vi må rett opp igjen. Alt som jobbes med fra i morgen (mandag) har fokus på det, sa sportssjefen.

Ranheim slår følge med TIL direkte ned til 1. divisjon, mens Lillestrøm skal spille kvalifisering mot Start om den siste plassen i den øverste divisjonen.

Skal bite godt fra seg i 1. divisjon

Også i Ranheim var det nedtrykt stemning. Til klubbens egen nettside sier trener Svein Maalen at de skal bite godt fra seg i 1. divisjon neste år, og at de skal gjøre alt de kan for å forbedre seg.

– Vi skal fortsatt være den klubben vi er, og vi skal bygge opp et lag som skal skape nye eventyr. Så med en gang dagen her er over, så skal vi se framover, sa Maalen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden