Tandrevold ofrer julefeiring med familien i jakten på VM-suksess

Ingrid Landmark Tandrevold prioriterer hardt for å bli best mulig.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Ingrid Landmark Tandrevold prioriterer hardt for å bli best mulig. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne sesongen gjør skiskytter Ingrid L. Tandrevold (23) noe hun aldri har gjort før. Med VM-medaljer i tankene skal hun feire jul i tynnluften i Nord-Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flest mulig døgn i høyden blir oppskriften for 23 år gamle Tandrevold, som er relativt uerfaren med høydetrening sammenlignet med mange av sine eldre konkurrenter og lagvenninner.

VM går på 1600 meters høyde i Antholz i februar. Snaut to måneder før skal Tandrevold innta julemiddagen i selskap med Tiril Eckhoff og deres respektive kjærester.

– Det blir veldig annerledes, men jeg tror det kan bli hyggelig. Det er meg, Tiril og kjærestene våre, og vi er jo som en liten familie, vi, smiler Tandrevold overfor NTB.

– Det er første gang jeg feirer jul uten resten av familien. Det blir rart, men hyggelig, fortsetter hun.

Husker kollapsen

Ikke bare vinterens VM, men også de to neste mesterskapene, går i høyden. Etter Antholz-mesterskapet kommer VM i slovenske Pokljuka i 2021, deretter OL i Beijing.

– Jeg legger helt klart inn mer høyde denne sesongen, ja. Men det er ikke slik at kroppen min lærer seg dette med én gang. Det vil ta tid. Men jeg har troen på at med riktig inngang til mesterskapet, en rolig inngang, så kan jeg prestere veldig bra, sier Tandrevold.

Hun fikk et brutalt og smått dramatisk møte med tynnluften i Antholz sist sesong. På fellesstarten kollapset Tandrevold og tapte 38 sekunder til teten på de siste 2,5 kilometerne. Hun stupte rett i bakken i målområdet og måtte støttes inn i garderoben.

– Er du redd for å gå på en lignende smell?

– Ja. Man husker selvfølgelig det der. Men da har jeg den erfaringen, og jeg kan lære av det til neste gang. Jeg må bare bruke det på den måten, sier hun.

Uflaks

Også foran årets sesong har Tandrevold og de andre skiskytterne gjort forberedelser i Antholz. Det gikk riktig nok ikke helt etter planen for 23-åringen fra Fossum. Hun ble syk – kanskje matforgiftet – og måtte dra hjem etter å ha vært nede for telling i noen dager.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men det vi tror er at jeg fikk noe bæsj eller noe sånt i kjeften da jeg skled på en joggetur, og at det var det jeg ble dårlig av. For alle hadde spist det samme, så det var litt rart om jeg skulle bli matforgiftet. Jeg var skikkelig, skikkelig dårlig i et par døgn, og så gikk det over, forteller hun.

Tandrevold erkjenner at det har vært noen «fartsdumper» i oppkjøringen, og at sesongstarten som vanlig kommer litt brått på. Men hun ser fram til en lang sesong fullstappet med konkurranser.

– Plan A er å gå alt av renn. Og så får jeg se hvordan det fungerer. Det er ikke noe poeng i å presse seg igjennom det hvis man ikke er pigg eller mentalt oppe og nikker. Men i utgangspunktet vil jeg gå alt, ja, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden