Messi avgjorde da Barcelona klatret til topps

Lionel Messi ble matchvinner i kampen mot Atlético Madrid i søndagens La Liga-kamp. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lionel Messi slo til fem minutter før slutt og ble matchvinner da Barcelona slo Atlético Madrid 1-0 borte i spansk La Liga. Det ble et underholdende oppgjør.

Det var den lille argentinerens 30. scoring mot Atlético Madrid. Kampen var også Antoine Griezmanns første møte med gamleklubben i Barcelona-drakt.

Med seieren klatret Barcelona forbi erkerivalen Real Madrid til tabelltopp. Etter 15 serierunder har begge lagene 31 poeng, men Barcelona har ett plussmål mer.

Det eneste som manglet i dramatikken før pause var scoringer i høljregnet i den spanske hovedstaden. Atléticos gikk ut i kjent stil med sitt høye press med mye ballvinning. Dette preget også kampen i 1. omgang.

At hjemmelaget ikke klarte å finne nettmaskene må først og fremst Barcelonas sisteskanse Marc-André ter Stegen ta æren for. Den tyske landslagsmålvakten ryddet mesterlig opp da hjemmelaget presset på som aller verst før hvilen.

Store sjanser

Atlético hadde også et stolpetreff, og ter Stegen var både god og heldig da Álvaro Morata trodde han hadde scoret.

Barcelona stilte med sin fryktede GSM-trio på topp. Griezmann, Luis Suárez og Lionel Messi. Det var likevel kroaten Ivan Rakitic som hadde en beste muligheten, men skuddet hans fra god posisjon endte rett i målvaktens hansker.

Etter pause var det gjestene som tok mer og mer over, men overtaket førte ikke til mål.

Ti minutter før slutt måtte Gerard Pique i bakken etter en smell i venstrebeinet etter en duell. Han måtte gi seg kort etter.

Kjent stil

Lionel Messi slo til fem minutter før slutt. I kjent stil satte han fart fra kanten, spilte vegg og fikk ballen tilbake rett utenfor 16-meteren. Sikkert plasserte han ballen forbi Jan Oblak.

Mandag setter Messi seg på flyet til Paris hvor Ballon d'Or deles ut mandag kveld. Messi er nominert sammen med Cristiano Ronaldo og den nederlandske stopperen Virgil van Dijk.

Tidligere på dagen hadde Sevilla slått Leganés 1-0 og gått opp i 30 poeng, som holder til tredjeplass. Martin Ødegaards Real Sociedad er på 4.-plass fire poeng bak.

Athletic Bilbao slo Granada 2-0, mens Osasuna slo til med 4-2 borte over Espanyol. Getafe banket til med 4-0 over Levante.