Embolo løftet Gladbach til tabelltopp

Breel Embolo scorer ett av målene som ga Borussia Mönchengladbach 4-2-seier over Freiburg og løftet laget til tabelltopp i Tyskland. Foto: Martin Meissner, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Breel Embolo førte an med to mål og en assist da Borussia Mönchengladbach slo Freiburg 4-2 og inntok tabelltoppen i 1. Bundesliga fotball.

Gladbach passerte RB Salzburg, som overnattet på førsteplassen, og er poenget foran etter 13 serierunder.

– Jeg er svært, svært tilfreds med både resultatet og lagets prestasjon, sa trener Marco Rose, som hvilte fem spillere etter torsdagens europaligaseier over østerrikske Wolfsberg.

Embolo var en av spillerne som kom inn i laget. Han hadde ikke spilt 90 minutter i serien siden september.

På stillingen 1-1 trengte Embolo mindre enn ett minutt av 2. omgang på å gi Gladbach ledelsen med sitt første bundesligamål på nesten to måneder.

Litt senere skjøt sveitseren et straffespark i stolpen, men han revansjerte seg ved å spille fram Patrick Herrmann til 3-1-målet. Etter et reduseringsmål holdt Freiburg på å utligne, men hjemmelaget ble berget av en redning på strek. Embolo fastsatte i stedet resultatet i det 71. minutt.

– Det han gjorde etter straffemissen sier mye om hans karakterstyrke, sa Rose.

Marcus Thuram scoret den nye serielederens første mål i kampen.

I den andre kampen søndag vant Werder Bremen 3-2 borte mot Wolfsburg takket være Milot Rashicas vinnermål i det 83. minutt. Det var kosovarens annen scoring for kvelden. Lagets første seier på ni kamper løftet Werder til 12.-plass.