Aubameyang reddet Ljungberg fra tap i debuten

Fredrik Ljungberg fikk ingen drømmestart som Arsenal-trener.
Fredrik Ljungberg fikk ingen drømmestart som Arsenal-trener. Foto: Matt Dunham / AP

Fredrik Ljungberg fikk ingen god start som hovedtrener for Arsenal. Borte mot Norwich klarte London-klubben bare 2-2 etter to mål av Pierre-Emerick Aubameyang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenske Ljungberg fikk se bunnlaget Norwich ta ledelsen to ganger, men stjernespiss Aubameyang hindret et pinlig tap med to scoringer. Mot slutten av kampen var det hjemmelaget Norwich som var nærmest tre poeng, men Arsenal-keeper Bernd Leno holdt unna.

Etter en innholdsrik kamp uten Alexander Tettey i Norwich-laget må Ljungberg si seg skuffet over en svak forestilling og poengtap. Det var Arsenals åttende strake kamp uten seier.

– Vi startet kampen veldig bra, det er slik jeg ønsker å spille fotball. Men vi må jobbe med overgangene. Vi dominerte, men de brøt oss altfor enkelt. Det er kun å vinne som teller. Jeg er skuffet, men jeg har også sett noen positive ting, sa Ljungberg til Sky Sports.

Han fikk se Arsenal glitre i åpningsminuttene. Alexandre Lacazette kunne sendt gjestene i ledelsen etter fire minutter, men avslutningen fra fem meter var for dårlig. Fem minutter senere var det kun en redning på strek som hindret Arsenal i å ta ledelsen etter Shkodran Mustafis heading.

Tok ledelsen to ganger

Etter 20 minutter skulle det derimot smelle andre veien. Hjemmelaget kontret, og finske Teemu Pukki dro på et lurt løp. Kenny McLean spilte fram, og Pukki dro seg etter hvert innover fra venstre. Avslutningen gikk via David Luiz og i mål bak en utspilt Bernd Leno i Arsenal-buret.

Like etterpå fikk Arsenal straffe etter en hands. Pierre-Emerick Aubameyang skrittet opp, men skjøt svakt til høyre for keeper Tim Krul, som reddet greit. VAR dømte likevel ny straffe etter at flere Norwich-spillere løp inn i straffefeltet før Aubameyang avsluttet. 30-åringen fra Gabon fikk ta straffen på nytt, og denne gangen dunket han den i hjørnet til 1-1.

På overtid av første omgang rystet hjemmelaget Arsenal igjen. Etter nok en kontring, denne gang i lavere tempo, fikk Todd Cantwell ballen på vei inn i sekstenmeteren. Fra 12-13 meter bredsidet han ballen utakbart for Leno i det lengste hjørnet.

Aubameyang hindret flause

Tolv minutter ut i 2. omgang var Aubameyang på rett sted til rett tid da han hamret inn en retur etter corner. 2-2-scoringen var hans 10. seriemål denne sesongen.

Både Pukki og Cantwell skapte mer trøbbel for Arsenal, men avslutningene holdt ikke mål. Mot slutten var Norwich nærmest en avgjørende scoring, men keeper Leno reddet unna.

Dermed endte det med ett poeng for Ljungberg i debuten som hovedtrener. Han rykket opp fra assistent- til hovedtrener etter at Unai Emery fikk sparken fredag. 42-åringen har flere år som trener for Arsenals yngre lag, og han var assistenttrener i tyske Wolfsburg for to år siden. Siden juli var han assistenten til Emery.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden