Heidi Weng helt i hundre etter oppvåkningen

Heidi Weng (til venstre) endelig tilbake på pallen. Therese Johaug (i midten) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen feirer med.
Heidi Weng (til venstre) endelig tilbake på pallen. Therese Johaug (i midten) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen feirer med. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Heidi Weng (28) gikk inn til første pallplass på nesten to år i verdenscupen i langrenn og skjønte nesten ikke selv hva hun hadde vært med på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Weng gikk seg opp fra 7.-plass på søndagens jaktstart over 10 kilometer og hadde bare 12 sekunder dårligere etappetid enn vinneren Therese Johaug.

Da spilte det ingen rolle at hun var 1.11,3 minutter bak sammendraget.

2.-plassen var hennes første pallplass i verdenscupen siden 2.-plassen i fellesstarten i prøve-VM i Seefeld 28. januar 2018.

Nesten er to år er gått siden hun var en palløper. I mellomtiden har det vært mye motgang.

– Det er kjempegøy. Jeg skjønte det nesten ikke selv. Jeg tenkte «herlighet», nå føler jeg meg skikkelig bra. Jeg hadde kjempeski og følte at jeg gikk godt, strålte Weng i målområdet.

Blaffen

Det var iskaldt i pressesonen etter løpet, men Weng hadde tid til alle. Det er lettere å snakke når det går bra enn når det butter.

– Jeg har følt i hele sommer at jeg har gått bra på ski, men jeg har ikke fått det ut i konkurranser. Det er bare blitt mas og stress. I dag hadde jeg bestemt meg for å gi blaffen i hvordan det gikk. Jeg skulle bare gå bra på ski. Jeg tok igjen Astrid (Uhrenholdt Jacobsen) og tenkte «i jøsse navn, hva er det som skjer?". Dette var vanvittig gøy.

Weng sier at det er to år siden kroppen fungerte så bra som dette. Jeg skjønte det nesten ikke selv. Det var helt vilt egentlig.

Hun kom også med en liten advarsel til dem som tror at solen aldri går ned.

– Jeg fortsatt at det kommer til å svinge litt, mente hun.

Ros

Det var mange som synes at det var ekstra stas med Weng tilbake på pallen.

– Når du har hatt motgang blir oppturene desto større. Det betyr mye for laget også, at de ser at det er muligheter til å klare på pallen. Dette viser at vi har gjort mye riktig, sa Therese Johaug.

Lagvenninnen Astrid Uhrenholdt Jacobsen måte gi tapt for Weng i den siste bakken, men var også frampå med fine ord.

– Hun er mye sterkere enn meg i bakken. Heidi var rå i dag. Det har sett ut som om det har gått ganske mye bedre for henne gjennom høsten, og det er gledelig.

Jacobsen sier at Heidi har vært ekstremt imponerende i den perioden der hun egentlig ikke har prestert så bra.

– De fleste blir negativ og i dårlig humør, men hun var eksepsjonell til å holde humøret oppe i hele fjor, selv om hun presterte dårlig. Det er veldig lett å glede seg over at det fungerer bra for henne nå. Hun er seg selv i løypa, en har alltid vært det utenfor også. Det er en veldig god egenskap, sa Jacobsen.

Landslagsledelsen var også fornøyd med Wengs innsats.

– Vi har visst at hun har vært god, men det var ikke helt klaff i de første rennene. Når hun løser det slik som i dag er det dette nivået hun er på. Det var veldig fint for henne å få en slik opplevelse tidlig i sesongen, sa landslagstrener Geir Endre Rogn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden