Therese Johaug paraderte til seier i Ruka-touren

Therese Johaug seiret i minitouren i finske Ruka søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Therese Johaug seiret i minitouren i finske Ruka søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Therese Johaug cruiset inn til seier og triumferte i den finske minitouren i Ruka. Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen sikret trippelt norsk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det blir spennende, sa Johaug til NRK før den avsluttende jaktstarten.

Men spennende ble det aldri i kulden i det østlige Finland ikke langt fra den russiske grensen da minitouren ble avsluttet med 10 kilometer jaktstart i fri teknikk.

Johaug gikk ut 18 sekunder foran amerikanske Sadie Maubet Bjornsen og nær halvminuttet foran hjemmehåpet Krista Pärmäkoski.

Og som ventet var det ingen som klarte å nærme seg raketten fra Dalsbygda. Johaug økte hele veien til alle konkurrentene.

– Jeg har blitt vant til å gå alene. Jeg hadde bestemt meg for å gå som om det var en individuell start, sa Johaug til NRK.

Les også: Johaug synes synd på sin svenske rival

Drømmestart

Med beste tid også søndag innkasserte Johaug seier også på den siste distansen, i tillegg til sammenlagtseieren i minitouren.

– Det har blitt en drømmestart på verdenscupsesongen. Jeg kunne vel egentlig ikke fått en bedre start på sesongen enn dette, sa Johaug.

Heidi Weng gikk et kjempeløp og fra et utgangspunkt som nummer ti, kjempet hun seg opp til sølvplass foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen. De to norske var henholdsvis 1.11 og 1.13 bak den suverene lagvenninnen. Weng gikk nesten like raskt som Johaug og tapte kun åtte sekunder.

Les også: Johaug i egen klasse da hun gikk inn til sesongens første verdenscupseier

Måtte roe ned

Weng tok igjen den ene løperen etter den andre, og sammen med Uhrenholdt Jacobsen rykket hun ifra Sadie Bjornsen og Krista Pärmäkoski da det var en drøy kilometer til mål.

– Det var veldig gøy. Jeg følte meg så bra de to første rundene. Så fikk jeg beskjed om å roe meg ned og konsentrerte meg om å gå bra på ski, sa en lykkelig Weng til NRK.

Tiril Udnes Weng gikk inn til 7.-plass etter å ha startet som nummer 13.

Johaug innledet minitouren med kvartfinaleplass i fredagens sprint og fulgte opp med suveren seier på 10 kilometer klassisk lørdag.

31-åringen var også suveren i forrige helgs generalprøve på Beitostølen. Da vant hun ti kilometer både i klassisk og skøyting. Forrige sesong tapte hun ikke et eneste distanserenn med intervallstart.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden