Aune etter VM-test: – Kjentes veldig bra ut

Malin Aune er tilbake i slag og spiller for Norge mot Slovenia i håndball-VM mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Malin Aune er tilbake i slag og spiller for Norge mot Slovenia i håndball-VM mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Malin Aune melder seg klar for håndball-VM og nøkkelkampen mot Slovenia mandag. Kneskaden er leget hos Vipers-spilleren.

Slovenerne startet mesterskapet med å slå Nederland 32-26. Det var en liten overraskelse for mange.

– Jeg hadde en god håndballøkt søndag formiddag med skudd, duellspill og finter. Det kjentes veldig bra ut, og jeg er kampklar til mandagens møte mot Slovenia, sier Aune.

– Siden jeg ikke får lov til å spille med kneskinne, prøvde vi ut teiping. Det føltes bedre og mindre hemmende enn skinnen. Jeg gleder meg til å komme i gang med VM.

Hun fikk en smell i det høyre kneet før avreise til VM. Det gjorde at hun sto over mot Cuba lørdag (47-16-seier til Norge).

Fire?

Aune går inn på sin faste plass på høyrekanten. Der er også Marit Røsberg Jacobsen sentral. Stine Skogrand kan benyttes både der og som bakspiller.

Skulle Norge gå feilfritt gjennom gruppespillet, vil veien mot semifinale se overkommelig ut. Både Frankrike (trolig norsk motstander i hovedrunden) og Nederland har avgitt to poeng åpningskampene.

Etter oppgjøret mot Slovenia møter Norge Serbia (tirsdag), Angola (torsdag) og Nederland (fredag).

Den norske troppen er på jakt etter Norges fjerde VM-tittel. De tre andre kom i 1999 (hjemmebane), 2011 (Brasil) og 2015 (Danmark).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden