Liverpool tok tre viktige poeng selv om Alisson ble utvist

Liverpools keeper Alisson mottok det røde kortet i oppgjøret mot Brighton.
Liverpools keeper Alisson mottok det røde kortet i oppgjøret mot Brighton. Foto: Jon Super / AP

Liverpool tok vare på gavepakken fra Newcastle og økte forspranget til Manchester City til elleve poeng da Brighton ble slått 2-1 på hjemmebane lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool fikk en hjelpende hånd fra sin tidligere elev Jonjo Shelvey tidligere på dagen da han utlignet til 2-2 i oppgjøret mellom Newcastle og Manchester City. Dermed hadde de røde fra Merseyside muligheten til å øke luken til Pep Guardiolas mannskap.

Og det tok ikke mer enn 18 minutter før ballen lå i målet til Brighton. Scoringen var av det enkle slaget. Et godt slått frispark fra Trent Alexander-Arnold traff Virgil van Dijk midt på panna. I en bue headet nederlenderen inn 1-0.

Keeper handset

Kun fem minutter etter gjentok de røde taktikken på en corner, og dermed sto det 2-0. Kvarteret før slutt ble det likevel spenning i kampen da Alisson handset utenfor sekstenmeteren og pådro seg rødt kort. Brighton reduserte da innbytter Adrían ikke oppfattet at spillet var satt i gang.

Liverpool klarte likevel å dra i land en viktig 2-1-seier etter fire minutter tilleggstid.

Etter Liverpools annen scoring kom Brighton mer med i kampen og spilte seg til flere målsjanser, uten at de klarte å overliste Alisson Becker. Brasilianeren så ut til å holde nullen for første gang for klubblaget siden comebacket fra skade i starten av oktober.

Tabbet seg ut

Men med kvarteret igjen havnet 27-åringen i rampelyset. En lang og presis ball gjennom til innbytter Leandro Trossard skapte trøbbel for sisteskansen. Han endte opp med å ta ballen med armene utenfor sekstenmeteren, og dermed hadde ikke dommer Martin Atkinson annet valg enn å vise det røde kortet.

Inn fra benken kom Adrián, som havnet i fokus på direkten. I det Atkinson blåste i gang spillet sto spanjolen og dirigerte muren. Det oppfattet Lewis Dunk, som nærmest tuppet inn reduseringen til 2-1 i det åpne målet.

To minutter før slutt glapp Adrían en enkel heading midt på seg, men han klarte å fange returen like foran Brightons angrepsrekke.

Personvernpolicy