Liverpool tok tre viktige poeng selv om Alisson ble utvist

Liverpools keeper Alisson mottok det røde kortet i oppgjøret mot Brighton.
Liverpools keeper Alisson mottok det røde kortet i oppgjøret mot Brighton. Foto: Jon Super / AP

Liverpool tok vare på gavepakken fra Newcastle og økte forspranget til Manchester City til elleve poeng da Brighton ble slått 2-1 på hjemmebane lørdag kveld.

Liverpool fikk en hjelpende hånd fra sin tidligere elev Jonjo Shelvey tidligere på dagen da han utlignet til 2-2 i oppgjøret mellom Newcastle og Manchester City. Dermed hadde de røde fra Merseyside muligheten til å øke luken til Pep Guardiolas mannskap.

Og det tok ikke mer enn 18 minutter før ballen lå i målet til Brighton. Scoringen var av det enkle slaget. Et godt slått frispark fra Trent Alexander-Arnold traff Virgil van Dijk midt på panna. I en bue headet nederlenderen inn 1-0.

Keeper handset

Kun fem minutter etter gjentok de røde taktikken på en corner, og dermed sto det 2-0. Kvarteret før slutt ble det likevel spenning i kampen da Alisson handset utenfor sekstenmeteren og pådro seg rødt kort. Brighton reduserte da innbytter Adrían ikke oppfattet at spillet var satt i gang.

Liverpool klarte likevel å dra i land en viktig 2-1-seier etter fire minutter tilleggstid.

Etter Liverpools annen scoring kom Brighton mer med i kampen og spilte seg til flere målsjanser, uten at de klarte å overliste Alisson Becker. Brasilianeren så ut til å holde nullen for første gang for klubblaget siden comebacket fra skade i starten av oktober.

Tabbet seg ut

Men med kvarteret igjen havnet 27-åringen i rampelyset. En lang og presis ball gjennom til innbytter Leandro Trossard skapte trøbbel for sisteskansen. Han endte opp med å ta ballen med armene utenfor sekstenmeteren, og dermed hadde ikke dommer Martin Atkinson annet valg enn å vise det røde kortet.

Inn fra benken kom Adrián, som havnet i fokus på direkten. I det Atkinson blåste i gang spillet sto spanjolen og dirigerte muren. Det oppfattet Lewis Dunk, som nærmest tuppet inn reduseringen til 2-1 i det åpne målet.

To minutter før slutt glapp Adrían en enkel heading midt på seg, men han klarte å fange returen like foran Brightons angrepsrekke.