Johaug synes synd på sin svenske rival

Therese Johaug var nok en gang suveren i skisporet lørdag. Like bra gikk det ikke for det svenske stortalentet Frida Karlsson (20).

Therese Johaug føler med Frida Karlsson etter svenskens 11.-plass i lørdagens renn.
Therese Johaug føler med Frida Karlsson etter svenskens 11.-plass i lørdagens renn. Foto: Vesa Moilanen / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Karlsson gikk inn til 11.-plass, godt over minuttet bak Johaug på lørdagens ti kilometer klassisk. Svensken er blitt løftet fram som en som kan true Johaug denne sesongen, men i første duell var hun langt bak.

20-åringen var naturligvis skuffet over egen prestasjon.

– Synes synd på Frida

I intervjuer etter løpet viste Johaug sympati overfor rivalen som hun mener har fått altfor mye press på seg.

– Jeg synes litt synd på Frida. Hun får veldig mye forventninger fra folket rundt på at hun skal være i toppen og det er lagt opp til at det skal være en duell mot meg. Hun var junior i fjor, sa Johaug til journalistene.

Karlsson imponerte stort under forrige sesongs ski-VM i Seefeld. Da tok svensken to individuelle medaljer, og hun ga blant annet Johaug hard kamp om gullet på 10 kilometer klassisk. Den norske langrennsstjernen gjorde noe lignende da hun som junior tok bronse i VM i Sapporo i 2007.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vært i samme situasjon

– Jeg har selv vært i hennes posisjon. Jeg klarte ikke å leve opp til forventningene som første år som senior etter å ha tatt medalje. Det er noe annet å gå verdenscuprenn enn å toppe formen inn mot et mesterskap, sier Johaug.

– Du legger nok press på deg selv, og når du så får presset fra alle rundt i tillegg, da kan du føle at du svikter, sier 31-åringen.

Karlsson var beste svenske med sin 11.-plass lørdag. Jonna Sundling fulgte like bak, mens Charlotte Kalla endte på 17.-plass.

– Det er ingen av oss svenske som får det ordentlig til i dag, men jeg vet ikke om det er noen rød tråd i det, forklarte Karlsson etter skuffelsen.