Brækhus veid inn en snau kilo tyngre enn motstanderen

Video: Brækhus veid inn en snau kilo tyngre enn motstanderen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cecilia Brækhus (38) har varslet toppform og strålte av kamplyst på innveiingen dagen før storkampen mot Victoria Bustos i Monte Carlo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag kveld møtes Brækhus og Bustos til duell i weltervekt i det verdenskjente Monte Carlo-casinoet i Monaco. Det skjer i en uvanlig liten sal med plass til i underkant av 400 tilskuere, ettersom stevnet først og fremst lages for TV.

Brækhus har ikke gått kamp siden hun slo Aleksandra Magdziak-Lopes på poeng i California 8. desember i fjor. Men boksedronningen fra Bergen, med VM-titler i samtlige forbund, så slett ikke nervøs ut foran sin 36. proffkamp.

Verdensmester Brækhus ble veid til 66,5 kilo, mens Bustos var noe lettere med sine 65,7 kilo.

Lenge siden forrige kamp

Brækhus byttet trener til Abel Sanchez tidligere i år og har siden ligget i hardtrening i høyden i Big Bear Lake i California. Det blir meget spennende å se hvordan høydetreningen slår ut for Brækhus når hun igjen entrer bokseringen.

I 30 år gamle Bustos møter hun en tøff bokser, men argentineren er langt fra like merittert som Brækhus. Bustos har vunnet 19 av sine 24 proffkamper, men ingen av dem på knockout. Til sammenligning står Brækhus med 35 strake seirer, og hun har stoppet motstanderen med knockout ni ganger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bustos har heller ikke gått kamp siden starten av desember i fjor. Da slo hun Enis Pacheco i kamp om IBFs midlertidige super lettvekt-tittel.

Vises «verden over»

Kampen mellom de to går som Monte Carlo-stevnets nest siste. Hovedkampen er VM-duellen mellom de ubeseirede russerne Aleksandr Besputin og Radzjab Butajev i weltervekt.

Brækhus ble klar for stevnet da hun signerte en kontrakt med det britiske promotorselskapet Matchroom Boxing i oktober. Den avtalen innebærer at 38-åringen skal gå tre kamper innen utgangen av 2020, og at disse kampene skal sendes på strømmetjenesten DAZN, populært kalt «Sportens Netflix».

Lørdagens boksekamp sendes også på Sky Sports i Storbritannia og av Viasat hjemme i Norge.