Sundby: – Jeg ville blitt kvalm

Martin Johnsrud Sundby innser at det ikke blir noen sprintfinaler på ham i Ruka fredag.
Martin Johnsrud Sundby innser at det ikke blir noen sprintfinaler på ham i Ruka fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Martin Johnsrud Sundby (35) sier at han ville ha blitt kvalm av seg selv om han skulle stått på Beitostølen og unnskyldt sitt svake løp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sundby brøt søndagens 15 kilometer fri teknikk og gikk rett igjennom pressesonen uten å snakke med noen.

Heller ikke etter fredagens sprintprolog i Ruka lettet han på sløret på hva som var grunnen til den svake åpningshelgen for hans del.

– Det var en svart uke og helg. Det er ikke mye mer å fortelle. Jeg er blitt ganske gammel og tar det egentlig med knusende ro, men dere møter meg akkurat i de ti minuttene det koker litt. Da er det ti svarte minutter når jeg innser at det går til helvete, men så er jeg ganske fin igjen etter et kvarter, sa Sundby i Finland.

Holdt kjeft

Sundby liker ikke bortforklaringer. Da mener han det er bedre å holde helt kjeft til hodet fungerer som det skal igjen.

– Det verste jeg vet er at utøvere unnskylder dårlige resultater. Jeg hadde blitt kvalm av meg selv om jeg hadde stått der og unnskyldt meg selv. Da er det bedre at jeg går igjennom og roer meg ned. Der og da synes jeg det var en grusomt dårlig start på sesongen og var forbannet på det. Da trengte jeg litt tid for meg selv.

Fredag ble han som ventet utslått i sprintprologen som er 1. etappe av en minitour som fortsetter lørdag og avsluttes søndag. 46.-plass ga ikke plass blant de 30 som gikk videre til finalene senere fredag.

Første økt

– Dette var den første økta med konkurransefart siden Tour de Ski i fjor. Det var ekstremt uvant, men jeg synes at det gikk ganske greit.

– Er du bekymret for morgendagen med tanke på sist helg?

– Nei. jeg har sluttet å bekymre meg. Jeg er 35 år, og dette er mitt 13. år i Kuusamo. Jeg ser fram til to gode konkurranser. Er jeg pigg, så er jeg pigg. Jeg føler meg ganske trygg på at jeg kommer til å gå styggfort på et eller annet tidspunkt i 2019/2020-sesongen, men jeg er mer usikker på når det blir.

Personvernpolicy