Flere utestengelser etter dopingskandalen i Seefeld

<p>Martin Johnsrud Sundby mener straffen er for mild. </p>
Martin Johnsrud Sundby mener straffen er for mild.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Martin Johnsrud Sundby mener straffen burde vært langt strengere etter at fire langrennsløpere og to trenere er utestengt fra langrennssporten i fire år

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det internasjonale skiforbundet FIS meldte om fire års utestengelser for flere løpere og trenere fredag formiddag etter dopingskandalen i VM i Seefeld, men Martin Johnsrud Sundby mener straffen er for mild.

Max Hauke har allerede blitt utestengt etter dopingskandalen i Seefeld. Nå har FIS utestengt flere utøvere. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Max Hauke har allerede blitt utestengt etter dopingskandalen i Seefeld. Nå har FIS utestengt flere utøvere. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Straffen er sikkert fornuftig, men livstid hadde vært bedre, sier Sundby til det svenske nyhetsbyrået TT.

Sundby: – Jeg ville blitt kvalm av meg selv

Midt under VM i Seefeld i februar ble fem langrennsløpere avslørt som juksemakere. Østerrikerne Max Hauke og Dominik Baldauf, Andreas Veerpalu og Karel Tammjärv fra Estland og Aleksej Poltoranin fra Kasakhstan.

Kort tid etter ble Hauke og Baldauf utestengt av det østerrikske skiforbundet i fire år.

På en pressekonferanse i Ruka fredag opplyste FIS at også Veerpalu, Tammjärv og Poltoranin utestenges i fire år, skriver Expressen.

Russland: – Spørsmålet om doping er utelukkende fokusert på oss

Men det stopper ikke der. Ytterligere tre navn legges til på listen over dem som blir utestengt: Det dreier seg om skiløperen Algo Kärp fra Estland, samt trenerne Mati Alaver og Andrus Veerpalu.

Kärp har innrømmet doping og er utestengt i fire år, det er samme straff som Alaver og Veerpalu.

Sistnevnte er faren til Andreas Veerpalu.

Petter Northug: – Jeg har mistet troen på at vi noen gang vil få oppleve at sporten blir helt ren

Andrus Veerpalu, som i sin tid som aktiv blant annet vant to OL-gull og to VM-gull, utestenges for sin rolle i skandalen.

– Han er mistenkt for brudd på våre antidopingregler, men vi er ikke ferdige med hele etterforskningen, så vi kan ikke gi flere detaljer, sa antidopingsjef Sarah Fussek i FIS på pressekonferansen.

Kommentar: Selvsagt må toppidrettsutøvere være selvopptatte. Men ærlig talt, Therese Johaug!

Personvernpolicy