VM-profilen Heidi Løke: Avskiltet i september, på gulljakt to måneder senere

Heidi Løke (til venstre) og Stine Bredal Oftedal på vei til trening under VM i Japan. I midten Andrea A Pedersen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Heidi Løke (til venstre) og Stine Bredal Oftedal på vei til trening under VM i Japan. I midten Andrea A Pedersen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Veteranen Heidi Løke fikk klar beskjed om at hun var uaktuell for håndball-VM. I Japan er målet å herje med motstanderne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

29. september i år: Løke setter seg inn i en taxi i Stavanger og kjører mot Sola og flyplassen. Hun har tårer i øynene og er noen timer tidligere offisielt meldt uaktuell for VM på grunn av skade.

Fredag denne uka: Løke smiler og ler i Kumamoto med en liten blåveis ved det høyre øyet etter treningskamp mot Montenegro. I den japanske byen skal Norge forsøke og følge opp sin rekordartede medaljefangst i kvinnehåndball.

– Du var helt avskiltet for vel to måneder siden?

– Ja, jeg var ferdig og skulle være hjemme. Flyturen hjem fra Stavanger den dagen var rar. Jeg satt og tenkte på alt jeg kom til å gå glipp av, sier Løke til NTB.

En «uvanlig meniskskade» med rehabiliteringstid på fem-seks måneder var budskapet i en pressemelding fra Norges Håndballforbund.

Det skulle vise seg å være helt feil.

Uforståelig

For hjemme i Sandefjord ventet Løkes yngste sønn Oscar, og allerede mandag småløp håndballstjernen etter ham i stua og kunne bøye kneet nesten uten smerte. Da kom håpet om VM tilbake.

– Jeg kunne ikke forstå at dette skulle sette meg utenfor håndballen i så lang tid som jeg fikk beskjed om, sier Løke.

Den bookede timen for operasjon i Oslo, endte i stedet med en friskmelding. Noen dager senere dominerte Løke i Champions League-kamp for Vipers Kristiansand.

Eldst

Norge slo gjennom på toppnivå i kvinnehåndball i 1986. I dagens tropp var bare Løke og Camilla Herrem født da mesterskapet endte i norsk bronse for 33 år siden.

Etter det har Norge sikret seg ytterligere 26 medaljer i OL, VM og EM.

Lørdag starter VM mot Cuba, og det ender sannsynligvis i en klar norsk seier. Videre i gruppespillet møter Norge Angola, Nederland, Serbia og Slovenia.

Løke fyller 37 år 12. desember. En fin presang for henne ville vært om Norge kvelden før sikrer plass i semifinalen.

– Jeg synes det er like gøy å spille landskamper og mesterskap nå som for mange år siden, sier Løke.