Publikum sviktet da Arsenal tapte på hjemmebane

Unai Emery er under hardt press om dagen. Torsdag tapte hans Arsenal 1-2 hjemme mot Eintracht Frankfurt. Foto: Adam Davy /AP / NTB scanpix
Unai Emery er under hardt press om dagen. Torsdag tapte hans Arsenal 1-2 hjemme mot Eintracht Frankfurt. Foto: Adam Davy /AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arsenal gikk på sitt første nederlag i denne sesongens europaliga da de tapte 1-2 hjemme mot tyske Eintracht Frankfurt torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pierre-Emerick Aubameyang sendte hjemmelaget i ledelsen på overtid av den første omgangen. Gabriel Martinelli fant storscoreren, som scoret via tverrliggeren.

I den andre omgangen ble kampen snudd på hodet. To ganger dukket Daichi Kamada opp for gjestene og sørget for borteseier i London. Først utlignet japaneren etter 55 minutter, før han avgjorde oppgjøret åtte minutter senere.

Hjemmepublikummet svarte med unison piping ved kampslutt.

Verste på 27 år

Den siste tiden er det blitt spekulert heftig i om hovedtrener Unai Emery er på vei ut, og spanjolen ble stilt flere spørsmål om sin egen framtid inn mot møtet med Eintracht Frankfurt. Han lever nok ikke mindre farlig etter en skuffende kamp mot tyskerne.

De røde har nå sju strake kamper uten seier i alle turneringer. Det er klubbens verste rekke siden 1992. Arsenal ligger på en skuffende 8.-plass i Premier League.

– Vi viste forbedring i den første omgangen og vi hadde mange sjanser til å score, men vi tok ikke vare på dem. De første minuttene i andre omgang var vi gode, men så mistet vi kontrollen i 15 minutter. Vi forsøkte å komme tilbake, men vi skapte ingen store muligheter, sa Emery til BT Sport etter kampen.

Avansementet bør likevel ikke være i fare for engelskmennene. De topper gruppen med ti poeng, ett foran torsdagens motstander Eintracht Frankfurt. Standard Liege er nummer tre med sju poeng. Belgierne får besøk av nettopp Arsenal i siste runde, men etter 0-4-tap i London tidligere i høst skal det godt gjøres at de passerer den engelske klubben.

Få tilskuere

Kampen ble spilt på et glissent hjemmestadion. Et Arsenal i elendig form så ikke ut til å friste alle supporterne.

«Merkelig atmosfære. Det virker som en treningskamp», beskrev BBC i sitt livereferat. Det hører riktignok med til historien at bortesupporterne ikke var tillatt å møte på kampen grunnet utestengelse.

Granit Xhaka var for øvrig tilbake for Arsenal torsdag. Sveitseren har ikke spilt for klubben siden han ble pepet av banen mot Crystal Palace i slutten av oktober. Midtbanespilleren svarte med å gestikulere mot hjemmesupporterne og kastet kapteinsbindet i bakken, noe som ble svært dårlig mottatt.

Personvernpolicy