Ny russisk langrennsstjerne gravid etter Välbe-oppfordring

Russiske Anastasija Sedova (lengst bak) sammen med norske Ingvild Flugstad Østberg under VM på ski i Seefeld i februar. Nå er den russiske jenta gravid. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Russiske Anastasija Sedova (lengst bak) sammen med norske Ingvild Flugstad Østberg under VM på ski i Seefeld i februar. Nå er den russiske jenta gravid. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De russiske langrennsdamene har fulgt landslagssjef Jelena Välbes oppfordring om å bli gravide denne sesongen. Nå venter også Anastasija Sedova barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra før var det kjent at også Julija Belorukova, Jelena Soboleva og Tatjana Alesjina var gravide. Nå er det klart at også Sedova venter barn.

Dermed er det tydelig at de russiske langrennsdamene har hørt på landslagssjef Jelena Välbe. Etter forrige sesong samlet Välbe den russiske troppen for å fortelle at det er mest gunstig å få barn denne sesongen, ettersom det ikke er mesterskap.

– Landslagsløperne må forstå sitt ansvar og sine plikter, og jeg er veldig glad for at de hørte på meg, sa Välbe til russiske R-Sport, ifølge Aftonbladet.

Russland-trener Markus Cramer har tidligere sagt at graviditetene åpner for yngre løpere i verdenscupen kommende sesong.

– Det endrer saker og ting hos oss. Vi kommer til å gi en del nye jenter sjansen i verdenscupen, så de kan samle erfaring. Vi har noen dyktige talenter, sier han.

Sedova tok stafettbronse med det russiske laget under Seefeld-VM i år. 24-åringen ble forrige sesong nummer 12 sammenlagt i verdenscupen.

Julija Belorukova er den klart beste av de tre russerne som ikke blir å se i verdenscupen kommende sesong. 24-åringen ble nummer åtte i totalcupen sist vinter, og hun har blant annet to bronsemedaljer fra OL og én VM-bronse på merittlista.