Tøft VM venter Herrem

Camilla Herrems flagrende hår er velkjent for håndballandslaget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Camilla Herrems flagrende hår er velkjent for håndballandslaget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Camilla Herrem sier ja til landslaget og håndball-VM, men et mesterskap i Japan betyr fire uker uten sønnen Theo i armene. – Det blir veldig tøft, sier hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge starter VM mot Cuba lørdag. Herrem ble førstegangsmamma for halvannet år siden. Båndene er selvfølgelig svært sterke i familien.

Herrem mistet faren Carl Otto plutselig i februar, og dette blir det første mesterskapet siden datterens debut at han ikke er på plass på tribunen.

Noe besøk fra sønnen tror ikke landslagsprofilen at hun får i Japan.

– Han har begynt i barnehagen også, og det er ikke riktig å dra ham ut fra rutiner og kompiser der, sier Herrem til NTB.

– Vi får se hvordan det går, men jeg tror det blir veldig vanskelig. Steffen (Stegavik, Herrems ektemann) kan ikke reise. Han har mange kamper selv. Min mor jobber 100 prosent. Det er tøft å reise med en så liten unge så langt. I tillegg er det tidsforskjellen.

– Det skal nå nok gå, men jeg tror det gjelder å være mentalt innstilt på at slik er det. Jeg kunne ha vært veldig egoistisk og tenkt bare på meg selv, men det gjør man ikke, sier Herrem.

Hun er klar for å bruke mobiltelefon, nettbrett og PC for å holde kontakten med Theo.

Ved siden av Herrem er Heidi Løke og Stine Skogrand de andre mammaene i troppen. Skogrand fikk sitt første barn i mai, og smårollingen ble med til Japan og blir til midten av neste uke.

Løke er tobarnsmor og får vanligvis besøk av sønnene i løpet av mesterskap. Denne gangen passer det best at barna blir igjen i Norge.

Norge er også i pulje med Angola, Nederland, Serbia og Slovenia.

Herrem ble hentet inn som reserve under EM i fjor. Da måtte hun reise på et par timers varsel, og sønnen ble hjemme med pappa.