Zlatan-leilighet vandalisert etter Hammarby-oppkjøp

Statuen av fotballspilleren Zlatan Ibrahimovic utenfor Malmö stadion var onsdag delvis dekket av ulike gjenstander. Den ble også sprayet på med maling, og der er skrevet rasistiske meldinger ved foten av statuen. Det vekker sterke følelser i hans hjemby Malmö at Ibrahimovic har kjøpt seg inn i stockholmsklubben Hammarby. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix
Statuen av fotballspilleren Zlatan Ibrahimovic utenfor Malmö stadion var onsdag delvis dekket av ulike gjenstander. Den ble også sprayet på med maling, og der er skrevet rasistiske meldinger ved foten av statuen. Det vekker sterke følelser i hans hjemby Malmö at Ibrahimovic har kjøpt seg inn i stockholmsklubben Hammarby. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Leiligheten til Zlatan Ibrahimovic i Malmö ble natt til torsdag utsatt for hærverk. Samtidig ble vaktholdet rundt Zlatan-statuen høynet etter vandalisering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyheten om at Zlatan Ibrahimovic hadde kjøpt seg inn i fotballklubben Hammarby slo onsdag ned som en bombe blant Malmö-supporterne. Det tok ikke mange timene før raseriet ble rettet mot statuen av superstjernen, som så sent som i oktober ble reist utenfor Malmö stadion.

Natt til onsdag gikk raseriet også utover Zlatans leilighet i Malmö sentrum.

– Vi har mottatt en anmeldelse om skadeverk og vi har startet forundersøkelser, opplyser politiet til Expressen.

– Noen har spredd surstrømming ut over inngangspartiet og vi har tatt beslag i en plakat, sier Bengt Dahnell ved Malmö-politiet.

I tillegg har noen sprayet «Judas» på inngangspartiet. Ifølge avisen har politiet skjerpet sikkerheten rundt leiligheten.

Dødstrusler

Skjerpet sikkerhet var det også ved statuen ved Malmö stadion. Onsdag ble den sprayet ned med maling og det ble skrevet rasistiske meldinger og dødstrusler ved foten av statuen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere på dagen hadde noen tredd en plastpose over hodet på statuen. Det ble også festet et toalettsete til den 3,5 meter høye bronsestatuen som ble avduket ved Malmö stadion i oktober.

Ingen er så langt verken mistenkt eller pågrepet for hendelsene.

En underskriftskampanje ble onsdag startet for å bli kvitt bronsestatuen. På få timer hadde kampanjen fått over 2000 underskrifter.

– Brent alle broer

Den svenske superstjernen kunne nesten ikke tatt mer feil da han til Aftonbladet sa at han var sikker på at Malmö-supporterne ikke ville reagere negativt på at han hadde kjøpt seg inn hos rivalen Hammarby.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg skal hjelpe Hammarby å bli best i Skandinavia. Det finnes ikke grenser for hvor store Hammarby kan bli, sa Ibrahimovic til avisen da investeringen i klubben ble kjent.

Det ble ikke godt mottatt.

– Han har brent alle broer til MFF. For supportere og ungdommer kommer han ikke til å være det forbildet han en gang var, sier nestleder i supportergruppen MFF-support, Kaveh Hosseinpour, til SVT.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utelukker Sverige

Zlatan er født i Malmö, spilte sine ungdomsår for Malmö, og spilte sine første år som seniorspiller for klubben (1999 til 2001) før utenlandseventyret startet.

Den 38 år gamle spissen forlot LA Galaxy ved slutten av årets MLS-sesong. Hvor han fortsetter karrieren er ikke kjent, men stjernen selv har utelukket spill i Sverige.

Hammarby ble nummer tre i Allsvenskan forrige sesong med like mange poeng som Malmö, men med dårligere målforskjell. Lagene var ett poeng bak seriemester Djurgården.