Supertrioen sendte Barcelona videre i mesterligaen

Lionel Messi (til venstre), Antoine Griezmann og Luis Suárez leverte varene for Barcelona mot Borussia Dortmund. Foto: Joan Monfort / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Samarbeidet mellom Lionel Messi, Luis Suárez og Antoine Griezmann gikk på skinner da Barcelona avanserte i mesterligaen med 3-1 over Borussia Dortmund onsdag.

Messi scoret én gang og serverte de to spisskollegaene foran hver deres scoring. Dermed er Barcelona garantert seier i mesterligaens gruppe F.

Hjemmekampen mot Dortmund ble langt på vei avgjort i løpet av tre gode minutter i første omgang. Suárez scoret på pasning fra Messi etter 28 minutter. Tre minutter senere spilte Messi vegg med uruguayaneren og scoret sikkert.

Suárez hadde også satt ballen i mål tidligere i omgangen – på pasning fra Messi – men scoringen ble korrekt annullert for offside.

I annen omgang fikk Griezmann omsider sitt første mål i turneringen for Barcelona. Messi førte ballen på en kontring og spilte skrått ut til franskmannen, som hamret inn 3-0.

– Vi var ikke gode nok til å slå Barcelona i dag. Vi skapte bare tre eller fire skikkelige sjanser. I topp slag er Messi den beste fotballspilleren jeg har sett. Punktum, sa Dortmund-forsvarer Mats Hummels.

Kontroll

Barcelona trengte seier for å være garantert en plass i mesterligaens utslagsrunder, og det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne onsdag kveld. Hjemmelaget hadde god kontroll hele veien og fortsatte også å skape sjanser etter å ha gått til pause med en komfortabel 2-0-ledelse.

Kort tid etter hvilen kom Messi seg fri og gikk i bakken i Dortmund-feltet da han ikke klarte å overliste keeper Roman Bürki. Reprisen viste at ingen motstandere var borti Messi, og argentineren ble også straffet med gult kort for filming.

Julian Brandt fikk en stor sjanse til å redusere etter drøye timen, men Marc-André ter Stegen gjorde en mesterlig reaksjonsredning på forsøket fra Dortmund-angriperen.

Kampen ble fullstendig punktert da innbytter Griezmann økte til 3-0 i det 67. minuttet. Senere skjøt Messi i tverrliggeren med et frispark.

Supertalentet Jadon Sancho pyntet på resultatet med en meget pen scoring etter 76 minutter, men det hjalp ikke for gjestene.

Lukaku avgjorde

Inter kunne ta seg opp til 2.-plass i gruppen foran Dortmund, og den muligheten benyttet de seg av ved å slå Slavia Praha 3-1 på bortegress. Det skulle riktig nok bli meget spennende en lang periode.

Italienerne tok ledelsen ved Lautaro Martínez tidlig i kampen, men Tomas Soucek kvitterte på straffespark etter 36 minutter. I annen omgang misbrukte begge lag store muligheter før gjestenes Romelu Lukaku var på rett sted til rett tid. Spisskjempen fintet av Slavia-keeper Ondrej Kolar og satte ballen i det åpne målet. Scoringer var den tidligere Manchester United-spissens første i mesterligaen for Inter.

Martinéz trygget seieren ved å sette inn 3-1 i det 88. minuttet. På overtid så Lukaku ut til å ha ordnet 4-1, men han fikk en scoring annullert for offside for annen gang i kampen.

Inter står overfor en meget vrien oppgave i siste kamp. Laget må trolig slå Barcelona hjemme for å slå følge med spanjolene til cupspillet.