Manchester City på verditoppen etter oppkjøp

Manchester City, som her feirer mesterligascoring, økte i verdi da investeringsselskapet Silver Lake kjøpte seg inn i eierselskapet CFG, som nå verdsettes til 44 milliarder kroner. Foto: Dave Thompson, AP / NTB scanpix
Manchester City, som her feirer mesterligascoring, økte i verdi da investeringsselskapet Silver Lake kjøpte seg inn i eierselskapet CFG, som nå verdsettes til 44 milliarder kroner. Foto: Dave Thompson, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Eierselskapet bak fotballklubben Manchester City verdsettes til rekordhøye 44 milliarder kroner etter at investeringsselskapet Silver Lake har kjøpt seg inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdien er den høyeste i idrettsverden. Amerikanske Silver Lake har signert en avtale om å betale 389 millioner pund (4,57 milliarder kroner) for en eierandel på litt over 10 prosent i City Football Group (CFG).

CFG har eierandeler i sju fotballklubber i like mange land, deriblant Australia, Japan, USA, Uruguay, Spania og Kina. Premier League-klubben Manchester City, som er heleid, er selve juvelen.

Silver Lake, som er basert i California, har begynt å investere i sport og underholdning etter tidligere å ha konsentrert seg om teknologiselskaper som Alibaba, Dell og Skype.

Ifølge CFG-formann Khaldoon Al Mubarak vil investeringen hjelpe selskapet å vokse.

– Vi deler med Silver Lake en sterk overbevisning om mulighetene som gis når underholdning, sport og teknologi kommer sammen, og muligheten for CFG til å skape langsiktig vekst og nye globale inntektskilder, sier han i en uttalelse.

Abu Dhabi United Group, som har investert tungt i Manchester City siden klubben ble kjøpt i 2008, er fortsatt den klart største aksjeeieren i CFG med omtrent 77 prosent. Om lag 12 prosent er på kinesiske hender.

Tidligere i år kjøpte kinesiske Joe Tsai aksjemajoriteten i NBA-laget Brooklyn Nets, som dermed ble verdsatt til 2,35 milliarder doller (21,5 milliarder kroner). Det er mest av amerikanske idrettsklubber.

De andre klubbene i CFG-porteføljen er Melbourne City, Yokohama F Marinos, New York City, Atlético Torque, Girona og Sichuan Jiuniu.

Personvernpolicy