Klinsmann er Jarsteins nye trener

Rune Almenning Jarstein får i Jürgen Klinsmann ny trener i Hertha Berlin. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Rune Almenning Jarstein får i Jürgen Klinsmann ny trener i Hertha Berlin. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ante Covic er ferdig som Hertha Berlin-trener og erstattes av Jürgen Klinsmann, som i første omgang har fått ansvaret for resten av sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekreftet klubben onsdag på sitt nettsted , etter at nyheten først ble meldt av storavisen Bild og TV-kanalen Sky. Klinsmann skal presenteres på en pressekonferanse 14.30 onsdag ettermiddag.

55-årige Klinsmann er tilbake som trener i tysk fotball for første gang på ti år. Den tidligere stjernespissen, som i sin aktive karriere vant både VM og EM, får med seg tidligere Werder Bremen-trener Alexander Nouri som assistent.

Dermed blir han sjef for Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred. Jarstein er imidlertid utestengt i de to neste kampene etter at han pådro seg rødt kort i helgens 0-4-tap for Augsburg, kampen som ble Covics siste som trener i klubben.

Hertha sliter tungt og har bare tre lag bak seg på tabellen i 1. Bundesliga.

Tung avgjørelse

– Avgjørelsen var utrolig tung å fatte, for Ante har vært del av denne klubben i over 20 år. Han har siden i sommer vært hovedtrener for profflaget, og han utførte jobben med stor lidenskap, fagkunnskap og grundighet. Likevel konkluderte vi med hensyn til utviklingen og resultatene at det var behov for handling, sier sportsdirektør Michael Preetz til nettstedet.

– Jeg vil takke Ante for innsatsen og vil ved en senere anledning snakke med ham om alternative muligheter for tilknytning til Hertha.

Covic godtar avgjørelsen.

– Måten vi har spilt den siste tiden, og resultatene vi har oppnådd, førte til denne avgjørelsen. For meg er Hertha mer enn en arbeidsgiver, og selvsagt gjør dette vondt, men jeg har alltid sagt at klubben må gå foran enkeltpersoner. Jeg elsker ikke bare denne jobben, men klubben, sier Covic.

Fra styre til trenerbenk

Det er mindre enn tre uker siden Klinsmann ble hentet inn i Hertha-styret som representant for investoren Lars Windhorst. Han var allerede medlem av hovedstadsklubben, som var hans fars favorittklubb.

Klinsmann hadde i sin tid suksess som Tysklands landslagstrener, men ga seg etter VM-bronse på hjemmebane i 2006 og overlot ansvaret til sin assistent Joachim Löw, som fortsatt har jobben.

Klinsmanns forrige trenerjobb i Tyskland var som hovedtrener i Bayern München i 2008-9. Siden har han vært landslagssjef for USA i årene 2011 til 2016.

Klinsmanns sønn Jonathan var fra 2017 til i sommer tredjekeeper i Hertha Berlin, men han forsvant til sveitsiske St. Gallen da kontrakten hans ikke ble fornyet.

Personvernpolicy