Gjert Ingebrigtsen spenner bein på Johaugs løpedrøm

Therese Johaug ønsker å bli trent av Gjert Ingebrigtsen for å få bedre løpskapasitet til å løpe 10.000-meter EM i Paris, men møtes av en kald skulder av Sandnes-treneren.
Therese Johaug ønsker å bli trent av Gjert Ingebrigtsen for å få bedre løpskapasitet til å løpe 10.000-meter EM i Paris, men møtes av en kald skulder av Sandnes-treneren. Foto: Montasje/Scanpix NTB

Therese Johaug ønsker å bli trent av Gjert Ingebrigtsen for å få bedre løpeteknikk, men møtes med kald skulder fra pappa Ingebrigtsen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Langrennsstjernen Johaug imponerte stort da hun løp inn til NM-gull på 10.000-meter på Hamar i starten av august og hun ønsker også å prøve seg på 10.000-meter under EM i Paris i august neste år, med hjelp fra Gjert Ingebrigtsen.

– Jeg har veldig lyst til å være under en 14 dagers regi med Gjert Ingebrigtsen . Jeg har veldig sansen for ham og for treningsfilosofien hans, sa Johaug til VG forrige uke. Hun hadde et håp om å spesielt få utviklet løpeteknikken under Sandnes-treneren.

Kommentar: Selvsagt må toppidrettsutøvere være selvopptatte. Men ærlig talt, Therese Johaug!

Kald skulder fra Gjert

Men den drømmen må hun nok løpe langt etter. For overfor Dagbladet avviser Gjert å trene Johaug dersom hun skulle ta kontakt.

– Aldri. Jeg er ikke trener, men far, svarer Ingebrigtsen overfor avisen.

Han avviser også argumentet for at hun ville dratt nytte av å endre teknikken.

– Løpsteknikk har ingen betydning på såpass lange distanser. Jeg vet at langrennsløperne løper veldig mye fra før, og mennesker løper omtrent fra de er født. Du blir ikke bedre av å endre teknikk. Det er ikke som i langrenn, hvor teknikk er veldig viktig. Du løper som du løper, sier pappa Ingebrigtsen til Dagbladet.

– Det er først og fremst på sprint og kortere øvelser at det krever teknikk. Du løper det som er mest naturlig å løpe for deg. Teknikk er oppskrytt når det gjelder langdistanseløping, mener han.

Aktuelt: Johaug frykter juksemakere etter fluorforbudet

Tønseth positiv

Den tilbakemeldingen er stikk i strid med hva kollega på langrennslandslaget og langdistanseløper Didrik Tønseth hevdet til Dagbladet forrige uke at hun forbedre seg enormt med bedre teknikk.

­– Hvordan Therese klarer å springe så raskt uten løpsteknikk, er helt utrolig. Det er det som er prestasjonen. Det er egentlig ikke NM-gullet i seg selv som er imponerende, men at hun klarer å gjøre det med så dårlig løpsteknikk, sa Didrik Tønseth til Dagbladet da.

Johaug åpnet langrennsesongen forrige helg med å vinne overlegent i kjent stil på Beitostølen. Hun vant både 10 km klassisk lørdag med over ett minutt til nestemann, Heidi Weng og 10 km skøyting søndag, da 31 sekunder foran Weng på andreplass. Verdenscupen åpner på Ruka i Finland til helgen.

Se video: Johaug knuste alle i sesongåpningen