Stöckl fortsetter med suksesslaget

Daniel-André Tande vant i Wisla. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB scanpix
Daniel-André Tande vant i Wisla. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagssjef Alexander Stöckl gir de seks hopperne som imponerte i verdenscupåpningen i Wisla fornyet tillit i finske Ruka kommende helg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De norske hopperne innledet sesongen med et smell. Lørdag ble det annenplass i lagkonkurransen i Polen, og dagen derpå vant Daniel-André Tande sesongens første verdenscuprenn.

– Vi hadde en drømmehelg i Polen. Du kan knapt starte sesongen bedre. Jeg så mye god hopping i Wisla. Dette lover virkelig godt for fortsettelsen, sier landslagssjef Stöckl.

Til rennene i Finland ser østerrikeren dermed ingen grunn til å gjøre endringer i den norske troppen. Johann Forfang (Tromsø SK), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda), Robin Pedersen (Stålkameratene) og Daniel-André Tande (Kongsberg) skal ut i kvalik fredag.

Det er individuelt renn i Ruka både lørdag og søndag.

– Troppen reiser til Finland fulle av selvtillit og forventninger etter Daniels seier og annenplassen i lagkonkurransen. Det betyr noe helt ekstra å se en norsk hopper sette utfor i den gule ledertrøya. Vi tar på ingen måte av etter oppturen sist, men som landslagssjef er det alltid stort å se den ekte gleden gutta viste på sletta, sier Stöckl.

Norge hadde fem hoppere inne blant de 16 beste i det individuelle rennet i Wisla søndag.