Zuccarello om Rangers-exiten: – Det var tøft å akseptere

Mats Zuccarello er klar for å møte sin gamle klubb.
Mats Zuccarello er klar for å møte sin gamle klubb. Foto: Gene J. Puskar / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Foran gjensynet med New York Rangers er Mats Zuccarello (32) klar på at avskjeden med gamleklubben ble vondere enn den hadde behøvd å være.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

NHL-proffen var Rangers-spiller fra 2013 til 2019. Deretter gikk ferden til Dallas Stars, før han denne sesongen havnet i Minnesota Wild. Natt til tirsdag er Zuccarello tilbake på sin gamle hjemmebane Madison Square Garden for å møte Rangers.

I et intervju med avisen Minneapolis Star Tribune setter 32-åringen ord på hvordan han opplevde å få beskjeden om at tiden i Rangers, en klubb han trodde han ville spille for hele karrieren, var over.

Zuccarello hadde spilt mer enn 500 kamper for New York-klubben da beskjeden kom om at han var byttet bort til Dallas Stars i februar. Den beslutningen kaller nordmannen «tøff å akseptere i begynnelsen».

Les også: Zuccarello tredje sist to ganger da Wild tapte på overtid for Bruins

Sterkt bånd

Han begrunner det med at han hadde et følelsesmessig sterkt bånd til Rangers og ønsket å være lojal mot klubben.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Plutselig ville de ikke ha deg mer. De gikk i en annen retning. For meg var det hardt å akseptere i starten. Jeg blir følelsesmessig involvert på den måten. Jeg er lojal og ville bli på laget, sier han.

Zuccarello røper samtidig at han i forkant av byttehandelen hadde en følelse av hva som var i gjære. I ettertid er han kritisk til måten Rangers-ledelsen håndterte situasjonen på.

– Det vesentligste for meg er at kommunikasjonen ikke var der. Å være der (i Rangers) i lang tid, og ikke føle det, var tøft. Men det er ikke annerledes for meg enn for andre. Jeg synes bare det er en dårlig del av denne bransjen, sier Wild-profilen i avisintervjuet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Zuccarello med scoring mot Avalanche

Mer komfortabel

Etter en tung start på sesongen har Zuccarello og Wild fått noe mer fart på poengfangsten de siste ukene. Klubben har likevel tapt 14 av 23 kamper så langt. Det gir nest sisteplass i NHLs vestre avdeling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zuccarello er samtidig klar på at han selv begynner å finne seg til rette i sin nye klubb.

– Det tok sannsynligvis litt lengre tid enn jeg hadde håpet på, men jeg føler meg mer og mer komfortabel hver eneste dag jeg kommer inn i garderoben og på isen. Når du vinner, får du også mer selvtillit, sier han.

Rangers-exiten har han lagt bak seg. Nå venter gjensyn med gamleklubben.

Les også: Zuccarello etter marerittet: – Det kommer til å snu