Fredelig fotballfeiring endte i sammenstøt

Titusenvis av Flamengo-tilhengere hyllet spillerne da de ble kjørt gjennom sentrum av Rio de Janeiro i en åpen buss. Etter feiringen støtte supportere og politi sammen. Foto: Silvia Izquierdo / AP / NTB scanpix
Titusenvis av Flamengo-tilhengere hyllet spillerne da de ble kjørt gjennom sentrum av Rio de Janeiro i en åpen buss. Etter feiringen støtte supportere og politi sammen. Foto: Silvia Izquierdo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballsupportere og politi støtte sammen i Rio de Janeiro i Brasil etter det som startet som en storslått feiring av Flamengos seier i Copa Libertadores.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Titusenvis av mennesker tok imot Flamengo-spillerne da de søndag kom tilbake til Rio de Janeiro for å feire seieren i Copa Libertadores.

Det brasilianske laget vant 2-1 over River Plate fra Argentina i den dramatiske finalen, som inneholdt sene mål og utvisningen av tomålsscoreren Gabriel Barbosa. Finalen i den søramerikanske klubbturneringen ble spilt i Peru lørdag kveld.

Supportere kledd i svarte og røde drakter jublet mens laget ble kjørt gjennom sentrum av Rio de Janeiro i en åpen buss, skriver Sky Sports.

Laget kunne også juble for seier i den hjemlige serien. Med fire kamper igjen å spille, er det ingen lag som kan hente inn ledelsen på 13 poeng.

Mot slutten av feiringen startet uroen. Fans startet å kaste stein mot politiet, som svarte med tåregass og gummikuler. Det er ikke kjent hva som forårsaket sammenstøtene, melder nyhetsbyrået Reuters.

Det er 38 år siden Flamengo sist vant det som er Sør-Amerikas største klubbturnering. Og det er første gang siden 1963 at Flamengos vinner både denne og serien på hjemmebane.