Brann fullstendig ydmyket – Strømsgodset klatret over nedrykksstreken

Strømsgodset fikk mye å juble for da de ydmyket Brann i Eliteserien søndag.
Strømsgodset fikk mye å juble for da de ydmyket Brann i Eliteserien søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Nedrykkstruede Strømsgodset vartet opp med festfotball da de trengte det som mest. Med 6-0-seier over Brann søndag tok Drammen-laget tre uhyre viktige poeng.

Moses Dramwi Mawa, Lars-Jørgen Salvesen x2 og Duplexe Tchamba sørget for at kampen var punktert allerede før pause. Etter hvilen scoret Kristoffer Tokstad og Herman Stengel for Strømsgodset, som dermed kunne juble for 6-0-seier over et tafatt Brann.

Tre poeng er svært kjærkomment for Strømsgodset, som kjemper en tøff kamp for å unngå nedrykk fra Eliteserien. Med seieren klatrer de over nedrykksstreken. Laget skal likevel ikke føle seg trygge, for flere lag puster dem i nakken.

– Dette er helt sinnssykt deilig. Vi har snakket om denne kampen i to uker nå, om at vi må vinne. Å levere som vi gjør i dag er helt sinnssykt. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, sa tomålsscorer Salvesen til Eurosport etter kampen.

Brann-treneren: – Det var anarki

Etter en opptur forrige runde, med en etterlengtet seier mot Odd, var det en sørgelig Brann-utgave vi fikk se i Drammen søndag. Bergenserne ligger midt på tabellen, og har knapt noe å spille om før siste serierunde neste helg.

Ifølge midtbanespiller Kristoffer Barmen hadde de en annerledes oppladning til oppgjøret.

– Azar (Karadas) lurte i oss noe julemat i går. Det var akevitt og full pakke. Det ble seint, men i dag er vi klare for å levere, sa han til Eurosport.

Midtbanespilleren fortalte senere at det var en spøk fra hans side, men Brann-spillerne virket likevel slitne i Drammen.

Trener Lars Arne Nilsen var langt nede da han ble intervjuet etter kollapsen.

– Etter 1-0 så raknet vi helt. Det var anarki der ute. Det var ingen som tok ansvar og vi slo sprekker, forklarte Brann-sjefen.

Tre mål på seks minutter

Mawa åpnet scoringsshowet etter 21 minutter. Spissen dro seg inn fra høyre og satte ballen i det nærmeste hjørnet. Brann-keeper Håkon Opdal var på ballen, men klarte ikke å forhindre scoring.

Så skulle det virkelig smelle fra hjemmelaget, som scoret tre mål på seks minutter. Først satte Lars-Jørgen Salvesen inn 2-0 etter 37 minutter. Han ble spilt fri av Mawa, og chippet ballen flott i nettet.

To minutter senere sto det 3-0 da Duplexe Tchamba scoret etter en corner, og to minutter før pause var Brann-kollapsen total da Salvesen satte inn 4-0. 23-åringen mottok ballen i feltet og lurte inn sitt andre mål for dagen.

Tre minutter etter pause satt den igjen for hjemmelaget. Tokstad satte inn 5-0 etter flott Strømsgodset-spill. Halvveis ut i den andre omgangen avsluttet hjemmelaget Brann-ydmykelsen da Herman Stengel scoret med et utsøkt skudd.