Tande slo knockout på konkurrentene og vant overlegent i Wisla

Daniel André Tande ligger på x.-plass før finaleomgangen i Wisla. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Daniel André Tande ligger på x.-plass før finaleomgangen i Wisla. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Daniel-André Tande leverte til terningkast seks i sesongens første individuelle verdenscuprenn. To glimrende hopp sørget for karrierens sjette verdenscupseier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under svært tunge forhold i Wisla knuste Daniel-André Tande konkurrentene. Med hopp på 127 og 129 meter var nordmannen hele 15,8 poeng foran slovenske Anze Lanisek, som ble nummer to.

– Følelsen er enormt herlig. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle være med og kjempe om førsteplassen når jeg reiste ned hit, sa Tande til NRK etter at seieren var et faktum.

Tande var nummer to etter den første omgangen, men leverte andreomgangens fjerde lengste hopp på 129 meter. Og da Karl Geiger, som ledet med 0,4 poeng på Tande, bare hoppet 118 meter i finalehoppet, kunne Tande heve armene i været.

– Ja, det er fantastisk. Fint øyeblikk å se utøverne lykkes. Det har vært en krevende periode for alle som er rundt han. Det er bare å takke alle som har vært med i den prosessen, sa trener Alexander Stöckl.

Les også: Slalåm: Henrik Kristoffersen vant i finske Levi

Seks seirer totalt

Seieren er Tandes sjette verdenscupseier individuelt. Sist sesong var en 21.-plass i russiske Nizjnij Tagil hans beste resultat.

– Jeg er litt overrasket. Det har vært en lang sommer med mye trening. Jeg har ikke hoppet så bra på trening, at jeg forventet å komme hit å kjempe om en topplassering. Det tyder på at treningen jeg har gjort har vært bra, sa Tande til VG.

Hjemmehåpet Kamil Stoch endte på 3.-plass, mens Ryoyu Kobayashi hoppet seg opp fire plasser og ble nummer fire.

Les også: Sundby måtte bryte da Krüger vant

Hjemmehåp falt

Robin Pedersen var nummer tre etter den første omgangen, men fikk tyngre forhold i finaleomgangen. Han hoppet 118 meter, fikk 105,1 poeng og ble nummer ni med 219,8 poeng.

Johann André Forfang ødela sine sjanser for en topplassering med 114 meter i det første hoppet. Han hoppet 136 meter i finaleomgangen og hoppet seg opp ni plasser.

Robert Johansson lå godt an før den andre omgangen etter å ha hoppet 130,5 meter i den første. Han klarte likevel ikke å beholde 6.-plassen fra 1. omgangen – 119 meter i finalehoppet

Hjemmehåpet Piotr Zyla falt stygt. Han hoppet 119 meter, men klarte ikke å holde seg på beina. Zyla var blodig og forbanna da han forlot arenaen.

Personvernpolicy