Sundby måtte bryte da Krüger vant

Martin Johnsrud Sundby måtte bryte 15-kilometeren. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Martin Johnsrud Sundby måtte bryte 15-kilometeren. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bare noen timer etter at Martin Johnsrud Sundby droppet nyheten om at han skal bli far for tredje gang, måtte han bryte 15-kilometeren på Beitostølen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

35 år gamle Sundby lå helt i tet etter åpningspunktet på 2,2 kilometer, men tapte massevis av tid utover i rennet. Etter 7,2 kilometer var han hele 23 sekunder bak Hans Christer Holund.

Til slutt så ikke Sundby en annen utvei enn å bryte.

– Det funker ikke, sa Sundby kort til NRK på spørsmål om hva som hadde skjedd.

Deretter forsvant han rett bort til smørebussen og bort fra området uten å utveksle ord med noen.

Det skjedde bare et døgn etter at den regjerende verdensmesteren på 15 kilometer klassisk endte på 31.-plass, to minutter og 27 sekunder bak vinneren Didrik Tønseth.

Overrasket

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum hadde ikke fått snakket med Sundby da han var igjennom pressesonen.

– Det er litt overraskende. Jeg er ikke bekymret for et dårlig skirenn som i går. Det blir jeg aldri. Til det har jeg vært altfor lenge i dette gamet. Men jeg blir alltid bekymret når folk står av skirenn.

Nossum bekreftet at Sundby fortsatt var inne i Ruka-planene for kommende helg. Dit var Sundby forhåndsuttatt.

– Vi får ta en vurdering hva dette kan skyldes. Det er ikke mange måneder siden han ble verdensmester på ski, så jeg er ikke redd for at han kan gå fort på ski. Jeg har sett ham på trening i hele høst, og det er ikke mange ukene siden han var meget, meget bra, sa Nossum.

Sterk

Sundbys landslagskollega Hans Christer Holund gikk inn til 3.-plass i et av de mest udramatiske løpene på Beitostølen på mange, mange år.

– Martin har vært veldig sterk de siste månedene. Senest på samlingen på Sjusjøen var han råsterk. Før helga hadde jeg ham som favoritt på disse distansene her, så ja, jeg er litt overrasket, sa Holund.

Søndagens vinner Simen Hegstad Krüger gikk seg også rett inn i Ruka-troppen og verdenscupåpningen. Det samme gjorde muligens Holund.

Krüger hadde nok med seg og løpet og fikk ikke med seg at Sundby sto av.

– Martin har vært i bra form. Kanskje det kan være en småsykdom han brygger på. Det kan godt være noe sånt, og da er det dumt å pushe kroppen for hardt. Når han bryter tyder det på at det er et eller annet som er litt mer enn tunge bein. Vi får satse på at han er raskt tilbake. Jeg er ikke veldig bekymret for den generelle formen hans. Han har vært bra og har god erfaring, sa Krüger.

Lyn-løperen vant 15-kilometeren i friteknikk med 3,7 sekunder ned til Martin Løwstrøm Nyenget. Holund var 8,7 sekunder bak på 3.-plass.

Personvernpolicy