Solid comeback av Haver-Løseth, nummer fem i Levi

Nina Haver-Løseth ligger på femteplass etter første omgang av slalåmrennet i Levi. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB scanpix.
Nina Haver-Løseth ligger på femteplass etter første omgang av slalåmrennet i Levi. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nina Haver-Løseth kjørte sitt første verdenscuprenn på elleve måneder og ble nummer fem i slalåmrennet i Levi lørdag. Amerikanske Mikaela Shiffrin vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sitt første verdenscuprenn etter skaden hun pådro seg i Semmering like før nyttår, slo Haver-Løseth til med en 5.-plass.

– Det var veldig godt å ha det overstått. Det var godt å kjenne litt på nervene igjen. Det er et par år siden jeg har stått på start, og det kriblet skikkelig i magen, sa Haver-Løseth til NRK etter comebacket.

Amerikanske Mikaela Shiffrin vant 1,78 sekunder foran Wendy Holdener fra Sveits. Dermed tok hun sin 41. slalåmseier i verdenscupen.

Østerrikske Katharina Truppe ble nummer tre. Petra Vlhová som ledet etter første omgang, kjørte ut i finaleomgangen.

Kriblet skikkelig

Det er nesten elleve måneder siden Haver-Løseth pådro seg et brudd i et leggbein og en meniskskade i Østerrike. Det syntes ikke at hun hadde vært borte fra verdenscupsirkuset i nesten ett år.

Også etter første omgang i finske Levi lå den norske 30-åringen på 5.-plass, da 1,46 sekunder bak Vlhova.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kjørte litt pinglete ned henget og gjorde et par feil jeg tror kostet tid, men det er godt å vite at jeg har litt å gå på, sa Haver-Løseth til NRK etter første omgang.

I finaleomgangen lå hun som nummer to da hun kom i mål, etter å ha levert nok en solid omgang.

Fire av fem

Fire av de fem norske alpinistene tok seg til finaleomgangen, etter at Kristin Lysdahl kjørte ut i første omgang.

Mina Mina Fürst Holtmann kjørte seg opp tre plasser og ble nummer 12 i Levi, 4,10 sekunder bak Shiffrin.

Maren Skjøld kjørte seg opp fra 24.- til 17.-plass (+4,64), mens Thea Louise Stjernesund ble nummer 21 (+4,80). Sistnevnte falt fire plasser i finaleomgangen.