Valnes satte Klæbo på plass

Erik Valnes jubler for sprintseier i sesongåpningen på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Erik Valnes jubler for sprintseier i sesongåpningen på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erik Valnes fra Sørreisa danket ut Johannes Høsflot Klæbo og de andre sprintstjernene og vant fredagens klassiske sprint på Beitostølen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Valnes var nest raskest i prologen, og etter det vant han hvert heat i kvartfinale, semifinale og finalen. I de to førstnevnte spurtslo han Klæbo, men verdensmesteren var ikke med i seierskampen i finalen.

Valnes fikk et perfekt løpsopplegg og var først opp den siste motbakken inn mot oppløpet. Han staket seg i mål 0,35 sekund foran Steinkjer-løpere Pål Trøan Aune.

– Det var veldig artig. Jeg kunne ikke se meg tilbake da jeg kom inn i den siste bakken, jeg måtte bare gå, sa Valnes til NRK.

– Jeg er fornøyd med at jeg klare å gjennomføre hvert heat uten noe tull, la han til.

Ikke Klæbos dag

Franskmannen Lucas Chanavat ble treer, mens Klæbo måtte nøye seg med 5.-plass.

– Jeg var ikke noe pigg i dag. Jeg hadde ikke dagen i det hele tatt. Da blir det sånn. Det er fryktelig mange her som går fort på ski, og nivået er skyhøyt, så da blir jeg nummer fem, sa Klæbo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han kom samtidig med ros til seierherren Valnes.

– Det er rått. Han er godt i draget og har vært sterk, så jeg er ikke overrasket over at han vinner.

Samtidig måtte Valnes påpeke at Klæbo nok blir å regne med i tiden framover.

– Jeg tror ikke vi skal legge for mye i at han ble nummer fem. Han er i slag, så han kommer, sa Valnes.

Storløpere slått ut

Pål Golberg var raskest av samtlige løpere i prologen, men fikk trøbbel i semifinalen. Pål Trøan Aune vant heatet foran franske Lucas Chanavat, mens Golberg måtte ta til takke med tredjeplassen uten god nok tid til å avansere til finalen.

Også Finn Hågen Krogh ble slått ut i semifinalen, mens sterke navn som Sindre Bjørnestad Skar og Emil Iversen ble slått ut i allerede i kvartfinalen.

Skar ble femmer i sitt heat, mens Iversen var fem hundredels sekund fra å gå videre på tid etter å ha blitt nummer tre. I stedet gikk de siste semifinaleplassene til Finn Hågen Krogh og Thomas Helland Larsen.

Lørdag (klassisk) og søndag (fri) skal kvinnene gå 10 kilometer i sesongåpningen på Beitostølen, mens mennene går 15 kilometer.