Halfvarsson knust i svensk langrennsåpning

Calle Halfvarsson slet i langrennsåpningen i Gällivare. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Calle Halfvarsson viste svake takter da han åpnet langrennssesongen med 13.-plass på 15 kilometer fri i Gällivare fredag.

Jens Burman vant løpet, og ned til Halfvarsson skilte det nesten halvannet minutt. Det kan skape bekymring for Sveriges største stjerne på herresiden.

– Han ser sliten ut selv om han ikke går spesielt fort. Mystisk, sa SVTs ekspertkommentator Anders Blomqvist, ifølge Aftonbladet.

Selv sier Halfvarsson at han alltid sliter i Gällivare-løypa.

– Jeg sliter med denne løypa her. Jeg synes jeg bare sladder rundt og knapt tar meg opp bakkene. Det kan i alle fall ikke gå verre i Ruka, sier han til Expressen, med blikk på verdenscupåpningen neste helg.

Johan Häggström ble slått med 15,4 sekunder av Burman og ble nummer to. Ytterligere 2,1 sekunder bak ham fulgte den sveitsiske stjernen Dario Cologna.

I kvinneklassen vant stortalentet Frida Karlsson 10-kilometeren etter å ha ledet fra start til mål. Hun slo Charlotte Kalla med 6,2 sekunder, mens treer Moa Lundgren endte 36,8 sekunder bak Karlsson.

Aktuelt: Northugs manager slutter etter ni måneder