Utland scoret fem mål i ligacupkamp

Lisa-Marie Utland scoret fem mål da Reading slo Crystal Palace 6-0 i den engelske ligacupen torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lisa-Marie Utland scoret fem mål da Reading slo Crystal Palace 6-0 i den engelske ligacupen i fotball torsdag. Kristine Leine sto for det siste.

Norske spillere sto dermed for alle målene i kampen. Utland gjorde ekte hattrick før kampen var 24 minutter gammel og leverte kampens høydepunkt med en spektakulær lobb fra 30 meter fem minutter før slutt.

Readings tredje norske landslagsspiller Amalie Eikeland fikk hvile seg på benken torsdag, men Utland og Leine viste hva de duger til. Utland satte inn en keeperretur i det 8. minutt. Hennes neste nettkjenning ble annullert for offside, men hun gjorde 2-0 i det 22. minutt og 3-0 to minutter senere.

Leine flikket inn et hjørnespark før pause, og kampen var avgjort halvveis.

– Det er ikke ofte jeg scorer, så det føltes veldig bra. Tidlig i karrieren var jeg spiss, men det er lenge siden, sa Leine til arrangørens nettsted.

Utland lobbet inn 5-0 i det 85. minutt og scoret sitt femte mål i kampens siste ordinære minutt.

Reading har tre seirer på sine fire kamper så langt og ligger an til å slå følge med gruppeleder Chelsea til cupspillet, men møter nettopp Chelsea i siste runde 11. desember. Med tap der kan Cecilie Redisch Kvammes lag West Ham ta seg forbi med seier over Crystal Palace.

Kvamme hjalp West Ham til borteseier mot Reading tidligere i gruppespillet.

De to beste i hver av de fire gruppene tar seg til kvartfinale i turneringen.