Curling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag

Thomas Ulsrud og hans lag vant onsdagens viktige kamp mot Russland i curling-EM. Bildet er fra en tidligere turnering. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix
Thomas Ulsrud og hans lag vant onsdagens viktige kamp mot Russland i curling-EM. Bildet er fra en tidligere turnering. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norges curlinglag med Thomas Ulsrud som skip holdt liv i sjansen til semifinaleplass i EM med 6-5-seier over Russland onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med fire seirer og fire tap er det norske laget på delt 5.-plass, men med seier i siste grunnspillskamp mot Nederland torsdag vil laget klatre til 5-4. Tre lag har 5-3 før den siste runden, men to av dem (Italia og Sveits) møtes innbyrdes, mens Skottland møter ubeseirede og allerede semifinaleklare Sverige.

– Vi kjemper fortsatt. Vi trenger litt hjelp fra noen venner, men så lenge vi selv greier å vinne så har vi en sjanse, sa Ulsrud til arrangørens nettsted.

Norge er ett av seks lag som er med i kampen om de tre siste semifinaleplassene.

Norge lå tidlig under 0-2 og 1-4 mot Russland, men vendte kampen i sin favør. Etter å ha redusert til 3-4 med to poeng i 5. omgang «stjal» det norske laget ett poeng både i 6., 8. og 9. omgang der russerne hadde sistestein. Det ble bare ett russisk poeng i siste omgang, og dermed kunne de norske juble.

På det norske laget spilte Magnus Vågberg, Markus Høiberg, Steffen Walstad og Ulsrud.

Norge har egentlig vunnet fem av sine kamper i EM og tapt bare tre, men laget ble fradømt 9-5-seieren over England søndag etter at innbytter Magnus Nedregotten i strid med reglene brukte sin egen kost i stedet for å overta Høibergs kost da han erstattet ham.

Kvinnene tapte

Norges kvinnelag i EM ga opp da Russland ledet 9-2 etter seks omganger onsdag. Det var det femte tapet på sju kamper for de norske kvinnene i Helsingborg, og det sjette fulgte med 6-9 mot semifinaleklare Sverige senere på dagen.

Russerne tok to poeng i hver av de tre første omgangene, og kampen virket tidlig kjørt for skip Marianne Rørvik og hennes lag. 6-0 ble til 6-2 etter den fjerde omgangen, men i den femte tok det russiske laget ytterligere ett poeng og gikk opp i 7-2-ledelse. Da Russland «stjal» to nye poeng i den sjette omgangen, takket de norske jentene for kampen.

I kveldskampen mot EM-vertene ledet Norge tidlig 2-0, men tre svenske poeng i 3. omgang vendte kampen. Norge utlignet både til 3-3 og 5-5, men svenskene avgjorde mot slutten.

Det norske laget mot Russland besto av Martine Rønning, Maia Ramsfjell, Rørvik og Kristin Skaslien. Til kveldskampen kom Pia Trulsen inn for Ramsfjell.

Norge bør slå Tyskland i sin siste kamp torsdag for å være sikker på å berge plassen i A-gruppen.

Russland, Sveits, Sverige og Skottland er allerede klare for semifinale, mens Tyskland har sikret VM-plass.

Personvernpolicy