Avsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen

Spanias avsatte landslagssjef Robert Moreno sier i en uttalelse at han nekter å bebreide noen for måten hans tid i jobben tok slutt. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB scanpix
Spanias avsatte landslagssjef Robert Moreno sier i en uttalelse at han nekter å bebreide noen for måten hans tid i jobben tok slutt. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Roberto Moreno medgir at hans avskjed som Spanias landslagssjef er «bittersøt», men han kritiserer verken Luis Enrique eller fotballforbundet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Om jeg gikk inn på de siste timene eller de siste dagene, ville jeg fort havne i en spiral av bebreidelser og anklager. Jeg nekter å gjøre det. Jeg ser ikke noe poeng i det, sier Moreno i en uttalelse onsdag.

– Jeg har ren samvittighet. Det er umulig å takke alle, men jeg vil si at jeg ærlig respekterer alles meninger. Jeg har alltid vært mann for mitt ord, og jeg har sagt at jeg ikke ville stå i veien for Luis Enrique dersom han ville tilbake til jobben, fortsetter han.

– Det har jeg stått ved, og jeg ønsker ham lykke til, for hans gleder vil også være våre.

Moreno ledet Spania til EM-plass som suveren vinner av Norges gruppe, men fikk etter den siste kampen (5-0 over Romania) beskjed om at han ikke får fortsette i jobben. Han overtok som landslagssjef da Luis Enrique etter åpningskampen mot Norge trakk seg for å være med sin kreftsyke datter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Luis Enriques datter døde tidlig i høst, og nå er han klar til å overta ansvaret igjen.

Moreno, som tidlig gjorde det klart at han ikke ville stå i veien for Luis Enrique om han ville ha tilbake jobben, hadde tydelig ikke fått beskjed om dette før mandagens kamp. Han skal ha forlatt garderoben gråtende etter å ha fått beskjed om at han ikke lenger skulle være landslagssjef, og han møtte aldri til pressekonferanse.

I stedet kom onsdagens uttalelse.

Spania ble EM-klar med åtte seirer og to uavgjorte og 31-5 i total målscore.

Spanias fotballpresident Luis Rubiales har benektet at han førte Moreno bak lyset, og den avsatte treneren sier nå at han er takknemlig overfor sin tidligere arbeidsgiver.

– Jeg vil takke folkene i Spanias fotballforbund for måten be behandlet meg mens jeg var i jobben. Jeg følte meg elsket og respektert, sier han.

– Min tid med landslaget startet og sluttet på samme måte, med en bittersøt følelse. Nå handler det om å se framover og møte nye utfordringer som trener innen fotball, som er min lidenskap.