Sørloth etter sitt «hattrick»: – Jeg går for fire strake

Alexander Sørloth omfavner pasningslegger Sander Berge etter sitt vinnermål mot Malta mandag.
Alexander Sørloth omfavner pasningslegger Sander Berge etter sitt vinnermål mot Malta mandag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alexander Sørloth scoret mandag for tredje landskamp på rad. Det er over ti år siden en norsk spiller greide det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er selvfølgelig noe å ta med seg, og nå går jeg for fire, sa han til NTB etter matchvinnerscoringen mot Malta.

Sørloth scoret utligningsmålet på overtid i 1-1-kampen i Romania i oktober og fulgte opp med to mål mot Færøyene i sin første landskamp fra start på to år.

Ikke siden John Arne Riise i august og september 2009 scoret i VM-kvalifiseringskampene mot Skottland, Island og Makedonia har en norsk spiller stått for mål i tre landskamper på rad.

Legger Sørloth på til fire strake, betyr det at han scorer i nasjonsligasemifinalen mot Serbia i mars.

Frustrert

Selv om Sørloth har fire mål på de tre siste kampene, var han bare mellomfornøyd med mandagens prestasjon.

– Vi startet veldig godt, som mot Færøyene, og fikk et tidlig mål, men så slapp vi oss av en eller annen grunn ned og ga fra oss initiativet. Malta kom bare for å ødelegge, de hadde ikke lyst til å spille fotball. Vi ble litt frustrerte og begynte å prøve på ting vi ikke skal gjøre. Det ble litt kaos til slutt, men vi får bare glemme denne kampen og ta med oss at det ble tre poeng, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sørloth ble servert av Sander Berge på åpent mål to ganger med fire minutters mellomrom i 2. omgang. Første gang scoret han 2-1-målet, så ble han felt og fikk straffe.

Fint spill

– Det var veldig fint spill ute på siden, som vi fikk til flere ganger, men denne gang ble det et sluttprodukt. Sander var veldig rolig med kula, så opp og fant meg perfekt. All ære til ham for det, sier han om vinnermålet.

– På den neste så Sander opp igjen og slo 45 grader ut. Det var synd at jeg ble tatt. Ellers hadde ballen gått kontant i mål.

Mange ventet at Sørloth ville melde landslagsforfall etter at han dagen før samlingens start fikk en hodesmell i seriekamp for Trabzonspor og ble sendt til sykehus for sjekk. I utgangspunktet skulle han være reserve for Erling Braut Haaland, men det var Haaland som måtte melde forfall under oppvarmingen til hjemmekampen mot Færøyene. Sørloth har nyttet sjansen han fikk med tre mål på to kamper og er i øyeblikket landslagets heteste målscorer.