Spillerne etter Malta-kampen: – Dette lærer vi av

Joshua King sier at landslagets prestasjon må opp tre hakk om det skal være håp om EM-plass gjennom nasjonsligaomspillet.
Joshua King sier at landslagets prestasjon må opp tre hakk om det skal være håp om EM-plass gjennom nasjonsligaomspillet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter mange gode kamper ble EM-kvalifiseringen avsluttet med en skuffende prestasjon da Malta ble slått 2-1. Spillerne tror det kan vise seg nyttig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi så hvordan det kan bli når vi møter et lag vi i utgangspunktet skal være mye bedre enn, hvor de er 100 prosent tent og vi slipper oss litt ned. Vi så hvor viktig det er å ha rett innstilling når man spiller landskamp, sier Tore Reginiussen til NTB.

Han var norsk lagkaptein på Malta da Lars Lagerbäck valgte å hvile noen av de mest benyttede spillerne og slippe til reserver.

– Det var et stort øyeblikk i min karriere, men jeg skulle ønske det var på en litt bedre dag og med en litt bedre prestasjon. Vi får legge dette bak oss og begynne å se fram mot det som kommer i mars. Da blir det atskillig tøffere motstand, sier han.

– Selvfølgelig kan vi bruke dette til noe. Når man vinner etter å ha spilt dårlig så kan trenerne trøkke litt ekstra og si at det ikke var godt nok. Men vi tok tre poeng på en dårlig dag, og det er noe å ta med seg, sier Alexander Sørloth til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dårlig følelse

Sander Berge vet ikke hvorfor Norge ikke kom opp mot sitt beste i mandagens kamp.

– Hadde jeg hatt svaret, så ville jeg gitt deg det. Noen ganger blir man tatt litt av stundens alvor. Det ble litt panisk og stresset. Vi vet at vi spiller mot en nasjon vi skal score flere mål mot og ikke minst holde nullen mot. Vi gikk til pause med en litt dårlig følelse etter at de fikk en litt for enkel scoring, og vi fant ikke rytmen, sier han.

– Malta er også et vanskelig lag å spille mot. Bak spiller de sone, på midtbanen mann mot mann. Noen «pusher» og noen holder igjen. Det er litt unormalt å spille mot slike lag, men det er ingen unnskyldning for at vi ikke spilte bra nok.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Berge gjorde en ny god kamp. Han var involvert i begge de norske scoringene, i situasjonen som ga straffespark og i en som burde gitt norsk straffe. Likevel var han ikke fornøyd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi hadde 15-20 gode minutter i begge omganger, men så slapp vi oss ned, og da er ikke nivåforskjellen større enn at det ble småfarlig kampen ut. Vi er gode når vi er gode, men vi må være profesjonelle gjennom 90 minutter, og der var vi ikke gode nok i dag, sier han.

Opp tre hakk

Joshua King er enig i vurderingen av mandagens innsats.

– Vi må opp iallfall tre hakk om vi skal klare å slå Serbia, som er et veldig godt lag, men det positive er at vi har dem på Ullevaal. Der har vi ikke tapt, og jeg er ganske sikker på at gutta møter opp i god form med tanke på hva som står på spill og at vi kan komme til et mesterskap, sier han.

Reginiussen mener at laget må bruke mandagens kamp til å sørge for at noe tilsvarende ikke skjer igjen.

– Malta fikk blod på tann da de fikk et mål, og da de reddet straffe, fikk de veldig mye energi ut av det. Hadde vi scoret, hadde vi kanskje fått flere mål, men alt i alt må vi se oss i speilet og si at dette var for dårlig. Vi må unngå at slike kamper kommer igjen.