Ny norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte

Håvard Holmefjord Lorentzen fikk det tung på sesongåpningen på 1000 meter lørdag. Foto: Sergej Grits / AP / NTB scanpix
Håvard Holmefjord Lorentzen fikk det tung på sesongåpningen på 1000 meter lørdag. Foto: Sergej Grits / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Håvard Holmefjord Lorentzen fikk en tung start på sesongen med en 11.-plass på 1000 meter under sesongåpningen i hviterussiske Minsk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til topps gikk nederlandske Thomas Krol på tiden 1.09,01, 0,21 foran kinesiske Ning Zhongyan og 0,27 sekunder foran landsmann Kjeld Nuis.

I par med Kai Verbij havnet Holmefjord Lorentzen tidlig bakpå, og etter hvert som løpet utviklet seg sprakk nordmannen helt og endte til slutt på en skuffende 11.-plass, 1,33 sekunder bak vinneren.

– Det er ikke gøy å gå sakte. Det er ikke nå vi skal være i toppform, men vi skal klare å gå fort. Vi kan bedre, og jeg vet at de andre kan bedre. Vi får prøve å snu det i morgen, sa en skuffet Holmefjord Lorentzen til Viasat 4.

– Da jeg sprakk, sprakk jeg fullstendig. Det er vanskelig å si hva det skyldes, forklarte bergenseren.

Allan Dahl Johansson kom inn på 17.-plass hele 1,73 bak.

Trener Jeremy Wotherspoon hadde flere synspunkter rundt den skuffende sesongåpningen, men understreket at analysene i etterkant skal hjelpe løperne tilbake på sporet.

– Det er viktig å analysere denne 1000-meteren og fokusere på å gjøre det bedre på 500 meter søndag. Noen ting er lett å se, som at han må bygge fart raskere. Toppfarten er ikke så dårlig, men akselerasjonen var ikke god nok, konkluderte 43-åringen fra Canada.

Skuffende norsk dag

Det gikk heller ikke veien for de norske kvinnene. Hege Bøkko endte helt sist på 500 meter av de 19 deltakere, 2,01 sekunder bak russiske Olga Fatkulina.

På 1500 meter ble Ida Njåtun nummer 17, slått med 4,24 sekunder av nederlandske Ireen Wüst.

Verdenscupåpningen i Minsk avsluttes med 500 og 1500 meter for menn søndag, mens kvinnene skal bryne seg på 1000 meter.

Personvernpolicy