Sørloth-dobbel etter hasteinnhopp mot Færøyene

Tore Reginiussen scorer for Norge under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Færøyene på Ullevaal stadion fredag.
Tore Reginiussen scorer for Norge under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Færøyene på Ullevaal stadion fredag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballfredagen skulle bli Erling Braut Haalands skikkelige Ullevaal-dåp. En skade stoppet ham og ga Alexander Sørloth sjansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trønderen svarte med to mål i 2.-omgangen i 4-0-seieren over Færøyene. Det ene var veldig pent.

– Man må alltid være beredt, og jeg fikk en halvtime på meg før kampen. Jeg har scoret en del mål i det siste. Det er godt å ta med seg inn også på landslaget, sier Sørloth til NTB.

– Man er mer bestemt, og det går mer på instinkt i avslutningene, sier Sørloth om hva mye spilletid og flere mål i hverdagen betyr.

Haaland fikk vondt i et kne på treningen torsdag. Han startet oppvarmingen fredag, men måtte gi seg snaut 20 minutter før avspark.

Sørloth har hatt en fin høst i tyrkiske Trabzonspor med mange mål. På Ullevaal fulgte han opp scoringene til Tore Reginiussen og Iver Fossum fra første omgang.

Tidligere i høst headet Sørloth inn 1-1-utlikningen i bortekampen mot Romania.

Norge møter Malta borte mandag, og der kan Sørloth få sjansen fra start igjen. Det er ikke sikkert at Haaland blir med på charterflyet som tar av lørdag.

Les også: Historisk kveld for Finland – til EM etter seier over Liechtenstein