Thorsby skynder seg langsomt mot fast plass

Morten Thorsby på landslagstrening omgitt av (i vester, fra v.) Markus Henriksen, Ole Selnæs og Sander Berge. De tre er etablerte landslagsspillere, Thorsby håper å bli det. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Morten Thorsby på landslagstrening omgitt av (i vester, fra v.) Markus Henriksen, Ole Selnæs og Sander Berge. De tre er etablerte landslagsspillere, Thorsby håper å bli det. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Morten Thorsby fikk Serie A-debuten for Sampdoria forrige uke, og det ga mersmak. Samtidig tvinger han seg selv til å vente tålmodig på nye sjanser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det tok tid, men jeg er veldig glad for at debuten endelig kom. Det var en morsom opplevelse, og jeg føler at jeg leverte en god prestasjon og viste hva jeg kan bidra med. Vi vant også, og det var viktig, sier han til NTB om 1-0-seieren i bunnoppgjøret mot Spal.

Meritterte Claudio Ranieri ble etter en svak sesongstart hentet inn som trener i Genova-laget, og det var han som sendte Thorsby ut til debuten i Ferrara.

– Det er fantastisk moro å få spille under Ranieri. Han er en flink trener og en veldig dyktig motivator. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med ham. Han har vært treneren min bare tre-fire uker, og jeg ser fram til fortsettelsen, sier 23-åringen.

Sist helg var han tilbake på benken i 0-0-kampen mot Atalanta. Der har han sittet i de fleste kampene denne sesongen.

Positivt likevel

– Det var selvfølgelig skuffende ikke å få starte etter at jeg følte jeg hadde gjort det bra, men det var en positiv uke likevel. Jeg debuterte for Sampdoria og ble innkalt til landslaget. Da glemmer jeg fort at jeg ikke fikk spille søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sampdoria har tatt bare seks poeng på de 11 kampene uten Thorsby på banen, tre poeng på den ene kampen han har spilt.

– Vi har en stor tropp med mange midtbanespillere. Det er hard konkurranse, men nå føler jeg at jeg har fått vist fram min spisskompetanse. Heretter handler det om å levere hver gang jeg får muligheten. Det er kjent at i Italia er det første året ofte vanskelig. Jeg skal være tålmodig samtidig som jeg er utålmodig. Jeg har lyst til å spille så mye som mulig, men forstår at det tar tid, sier Thorsby, som i debuten spilte høyre kant.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kan brukes forskjellige steder, og jeg tror han vurderer meg på sentral midtbane og kant.

Flyr motvillig

Thorsbys miljøengasjement ble tema på onsdagens pressekonferanse, da Lars Lagerbäck fikk spørsmål om spillerens motvilje mot å fly.

– Jeg synes slikt engasjement er veldig positivt, men jeg håper han ville flagget det på forhånd om han ikke vil fly til Malta, sa landslagssjefen humoristisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det stemmer at jeg prøver å unngå å fly hvis jeg ikke trenger det, men nå er det dessverre ingen annen mulighet. Vi møter Malta mandag, og om jeg ikke blir med på flyet lørdag så kommer jeg nok fram en uke for sent. Derfor kommer jeg til å fly, men de gangene det er mulig å unngå det så vil jeg helst gjøre det, sier Thorsby til NTB.

Problemstillingen kan dukke opp igjen, for målet hans er å etablere seg i landslagstroppen.

– Det er absolutt et langsiktig mål, og jeg vet at om jeg får fast plass i Serie A så er det innen rekkevidde. Jeg skal prøve å gjøre et godt inntrykk på denne samlingen, og så reiser jeg tilbake til klubben og prøver å vise hver dag at jeg bør spille, sier Thorsby, som for to år siden fikk sin første og hittil eneste landskamp i Makedonia.