Ronaldo-trippel bidro til at EM-sluttspillet er nesten i boks for Portugal

Portugals Cristiano Ronaldo (til venstre) var god mot Litauen torsdag kveld. Foto: Armando Franca / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Cristiano Ronaldo var som vanlig skummel og farlig og scoret tre mål da Portugal slo Litauen 6-0. Med tre poeng mot Luxembourg er EM-plassen sikret.

Bare sju minutter var spilt av torsdagens EM-kvalifiseringskamp da Ronaldo scoret sitt første, og det kom på straffespark etter at han selv ble felt. 15 minutter senere la veteranen på 34 år på til 2-0 etter et utsøkt skudd.

Sju minutter ut i 2. omgang la Pizzi på til 3-0, Goncalo Paciencia ordnet 4-0 og Bernardo Silva fikset det femte. Cristiano Ronaldo gjorde deretter 6-0, og ennå var det ikke gått mer enn 20 minutter av 2. omgang. De tre målene gjør at Ronaldo er oppe i hele 98 landslagsmål for Portugal.

Ronaldo kan bli den andre spilleren i verden med over 100 landslagsmål. Irans Ali Daei topper med 109 scoringer.

Ronaldo har scoret 13 mål for Portugal på sine sju siste kamper.

Ukraina er allerede klare for EM-sluttspilet fra gruppe B. Portugal blir det samme med tre poeng og seier mot Luxembourg søndag.