Arsenal-legende tar over MLS-klubb

Thierry Henry blir ny trener for MLS-klubben Montreal Impact. Bildet er fra tiden som assistenttrener for landslaget til Belgia. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Thierry Henry blir ny trener for MLS-klubben Montreal Impact. Bildet er fra tiden som assistenttrener for landslaget til Belgia. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den tidligere Arsenal-stjernen Thierry Henry tar over treneransvaret for den canadiske MLS-klubben Montreal Impact.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den canadiske klubben bekreftet nyheten på sine nettsider torsdag. Dermed fortsetter Henry sin trenergjerning, under ett år etter at han fikk sparken i Monaco.

– Henry vil gi klubben ny energi. Han deler vår visjon om å løfte klubben og vil hjelpe oss med å nå våre mål, både på og utenfor banen, sier klubbpresident Kevin Gilmore i kunngjøringen.

Franskmannen har signert en kontrakt for to år, med opsjon på ytterligere ett år.

Toppscorer

– Han er en konkurransemann og en leder som har bevist at han hører hjemme på det øverste nivået gjennom karrieren. Han tar med seg disse kvalitetene til Montreal, sier Gilmore videre.

42-åringen var på sitt beste regnet som en av verdens beste spisser. Han avsluttet spillerkarrieren i nettopp MLS og la opp i desember 2014. Henry scoret 228 mål for Arsenal, noe som gjør ham til tidenes mestscorende i Premier League-klubben. Han er også den mestscorende spilleren på det franske landslaget med 51 mål på 122 kamper.

Avsluttet i MLS

Etter Arsenal (1999-2007 + 2012) spilte franskmannen for Barcelona (2007-2010), før han avsluttet karrieren i New York Red Bulls (2010-2014).

Trenergjerningen startet Henry i Arsenal, der han hadde ansvar for yngre lag. Han var også assistenttrener for det belgiske landslaget som tok bronse i VM i 2018.

Nå fortsetter han lykken som trener i MLS.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden