Usikkerhet rundt formsterke «Moi»

Mohamed Elyounoussi sliter med en fot og er usikker til fredagens kamp mot Færøyene. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Mohamed Elyounoussi sliter med en fot og er usikker til fredagens kamp mot Færøyene. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Celtic-proffen Mohamed Elyounoussi sliter med smerter i foten. Det er ikke avklart om han spiller fredagens EM-kvalifiseringskamp mot Færøyene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kantspilleren er aktuell for landslagsspill for første gang siden mars. «Moi» hadde en tøff periode med lite spilletid i Southampton og har vært ubenyttet reserve i Norges fire siste kamper i EM-kvalifiseringen.

Etter overgangen til Celtic har han blomstret, og i topp slag ville han trolig vært landslagssjef Lars Lagerbäcks foretrukne alternativ på venstrekanten. Men Elyounoussi kunne ikke fullføre onsdagens trening på Ullevaal stadion.

– Moi har vondt i en fot. Jeg vet ikke om det tar én eller flere dager. Han var med på starten av treningen. Medisinerne har ikke rukket å undersøke ham ennå, så jeg vet ikke mer, sa Lagerbäck på pressekonferansen etter treningen.

Savn

Landslagssjefen svarer bekreftende på at han har savnet å ha en spillertype som Moi i kampslag.

– Ja, det kan man si. Han har en styrke i det offensive spillet. Han liker å ta seg inne boksen både med og uten ball, og det er en god egenskap å ha. Det er bare positivt (at han er tilbake).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lagerbäck fortalte samtidig at onsdagens trening ble brukt til å jobbe med angrepsspillet. Blant annet trente de på samhandling mellom spissene. Lagerbäck har i det siste spilt 4-4-1-1-formasjon med Martin Ødegaard i rollen bak Joshua King, men i de kommende kampene er tenåringssensasjonen Erling Braut Haaland høyaktuell for en startplass i tospann med King på topp.

Drillet Haaland på topp

Tirsdag hadde Lagerbäck bare 20 mann på treningsfeltet, av en tropp på 23. Onsdag hadde han innledningsvis 24. Håvard Nordtveit, som er skadd, var nemlig med på oppvarmingsøvelsene.

– Han er bare her og hilser på, lytter litt og bidrar litt, sa Lagerbäck om stopperen som spilte hvert minutt i kvalifiseringen inntil han måtte ut med skade mot Spania. Som Moi ga Nordtveit seg før spillsekvensene.

Lagerbäck drillet de samme 11 under det meste av treningen, og det ligner nok veldig på laget han sender på banen fredag:

Norge (4-4-2): Rune Almenning Jarstein – Omar Elabdellaoui, Tore Reginiussen, Kristoffer Ajer, Haitam Aleesami – Tarik Elyounoussi, Markus Henriksen, Sander Berge, Ole Selnæs – Erling Braut Haaland, Joshua King.