Kashafali sprintet til VM-gull på mesterskapsrekord

Salum Kashafali tok VM-gull på 100 meter i T12-klassen for svaksynte. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bergenseren Salum Kashafali (25) løp inn til 10,54 og gull på 100-meteren i para-VM i friidrett i Dubai.

Kashafali konkurrerer i klassen T12 for svaksynte. Han kom godt ut fra start i finalen og vant med en margin på 23 hundredels sekund til toer Joseferson de Oliveira fra Brasil.

Også bronsemedaljen gikk til Brasil og Fabricio Ferreira.

Vinnertiden 10,54 er ny mesterskapsrekord i VM. Kashafali løp på 10,49 i semifinalen, men da var medvinden for sterk til at tiden kunne telle som rekord.

25-åringen løp lenge konkurranser for funksjonsfriske og ble parautøver først i sommer. Noen uker etter at han byttet til paraløping, satte han verdensrekord i sin klasse på 10,46 under Bislett Games.

Senere i sommer tok Norna-Salhus-løperen NM-gull på 100 meter for funksjonsfriske med tiden 10,37.

Kashafali kan ikke se mer enn en meter foran seg. Han er født med sykdommen stargardt som gjør at han bare har fem prosent skarpt syn.

Sprinteren har vært en av landets beste i klassen for funksjonsfriske i mange år, og han er et av Norges beste kort i Paralympics i Tokyo neste år.