Sveriges landslagskeeper: – Denne sjansen roter vi ikke bort

Sveriges landslagskeeper Robin Olsen i duell med Norges Bjørn Maars Johnsen under EM-kvalifiseringskampen på Ullevaal stadion i mars. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Sveriges landslagskeeper Robin Olsen i duell med Norges Bjørn Maars Johnsen under EM-kvalifiseringskampen på Ullevaal stadion i mars. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sveriges landslagskeeper i fotball Robin Olsen ser ikke for seg at de blågule klarer å rote bort EM-billetten i de to gjenstående kampene i kvalifiseringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge er så godt som hektet av i kampen om en av de to EM-billettene i kvalifiseringsspillet, men våre svenske naboer har derimot skjebnen i egne hender før de to siste rundene.

Gruppeleder Spania (20 poeng) har allerede sikret seg EM-sluttspill, og kampen om den siste billetten står mellom Sverige (15) og Romania (14). De to sistnevnte møtes førstkommende fredag i Bucuresti.

– Det er en tøff bortekamp som kan avgjøre alt, det vet vi. Men er vi forberedt så tror jeg vi får med oss et godt resultat derfra, sier svenskenes landslagskeeper Robin Olsen til Aftonbladet.

I siste runde av kvalifiseringen skal Romania til Spania, mens Sverige tar imot Færøyene. Den svenske sisteskansen ser ikke for seg at EM-billetten glipper.

– Nei, ikke i min verden. Men det gjelder å ha respekt for det som kommer. Samtidig må vi tro på oss selv, vi vet vi er et bra lag. Kommer vi opp på nivået som trengs, så misser vi ikke den muligheten.

– Skulle det trengs kan vi avgjøre hjemme mot Færøyene. Det er to kamper jeg ser fram mot, sier Olsen, som til daglig vokter buret for Serie A-klubben Cagliari.

29-åringen har vært solid mellom stengene for det svenske landslaget de siste kampene og ble hyllet etter sin innsats mot Spania (1-1) forrige kamp på Friends Arena.

Norge møter Færøyene fredag og avslutter kvalifiseringen borte mot Malta mandag.

Det norske landslaget kan likevel nå neste års EM-sluttspill via playoff i nasjonsligaen. Der blir høyst trolig Serbia motstander i semifinalen.

Personvernpolicy