Warholm med i kamp om prestisjetung utmerkelse

Karsten Warholm med sin VM-gullmedalje. Han kan bli årets mannlige friidrettsutøver. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Karsten Warholm med sin VM-gullmedalje. Han kan bli årets mannlige friidrettsutøver. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Karsten Warholm er blant fem kandidater til å bli årets mannlige friidrettsnavn i regi av Det internasjonale friidrettsforbundet IAAF.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Joshua Cheptegei (langdistanseløping, Uganda), Sam Kendricks (stav, USA), Eliud Kipchoge (langdistanseløping, Kenya) og Noah Lyles (sprint, USA) er de fire andre kandidatene.

Det kom fram mandag da IAAF kuttet listen av mulige vinnere til bare fem navn.

Svenske Daniel Ståhl (diskos) var blant utøverne som ikke kom med til finaleomgangen. Han tok VM-gull tidligere i høst.

Warholm har hatt en fenomenal sesong. Den ble kronet med VM-gull på 400 meter hekk. Han har satt europeisk rekord på distansen med 46,92 og vunnet alle løpene han har startet i 2019.

Nordmannen forsvarte sitt VM-gull fra London i 2017. Neste år er OL i Tokyo det store målet for Warholm. Der vil han høyst trolig være favoritt om vinteren og våren forløper uten skadeproblemer.

IAAF-avstemmingen ble gjort via en kombinasjon av eksperter og friidrettsfans verden rundt. Siste frist var 4. november.

Warholm er ikke eneste nordmann som kan bli en gallavinner senere i november. Jakob Ingebrigtsen henger med i kampen om å bli årets unge IAAF-utøver. Også der er fem mann med til slutt.

Tildelingen av prisene skjer i Monaco 23. november.

Personvernpolicy