Guardiola før storkampen: – Vi er ikke underdogs på Anfield

Pep Guardiola (tv) sier han ser fram til søndagens storoppgjør mot Jürgen Klopp og Liverpool.
Pep Guardiola (tv) sier han ser fram til søndagens storoppgjør mot Jürgen Klopp og Liverpool. Foto: Geoff Caddick] [oli Scarff / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester City har ikke slått Liverpool på Anfield siden 2003. Likevel insisterer Pep Guardiola på at City ikke er underdogs i oppgjøret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Folk utenfor klubben og pressen prøver å si at vi er underdogs før kampen. Jeg har aldri tenkt at jeg har vært en underdog i hele min karriere. Jeg setter meg ikke på bussen til Anfield og tenker at jeg kommer til å tape.

Det sier City-trener Pep Guardiola før storkampen mot Liverpool søndag ettermiddag.

Liverpool har hatt et meget godt grep på City på Anfield de siste 38 årene, og kun én gang – i 2003 – har det blitt seier til de lyseblå.

– Jeg tror ikke mye på sånn statistikk. Men det viser bare hvor vanskelig det er å komme til Anfield.

2003 spilte blant annet Jerzy Dudek, Jamie Carragher, John Arne Riise, Steven Gerrard og Michael Owen fra start for Liverpool. Shaun Wright-Phillips, Robbie Fowler, Nicolas Anelka og Peter Schmeichel startet for City, og to mål av Anelka sørget for at City vant 2-1.

Med Liverpool-seier søndag er de rødkledde hele ni poeng foran City etter bare 12 spilte kamper.

– De er seks poeng foran oss og har spilt fantastisk hele sesongen. Vi vet at for å vinne denne kampen må vi være på vårt toppnivå, sier Guardiola.